En Sıcak Konular

Edirne'de dere taştı, 30 kişi botlarla kurtarıldı

28 Mayıs 2012 08:34 tsi
Edirne, Bursa ve Ankara'da gece başlayan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Edirne'de iki köy arasında mahsur kalan 30 kişi botlarla kurtarıldı. Bugün kuzey, iç ve batı kesimlerde sağanak ve lokal dolu yağışı bekleniyor.

Edirne'de yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmurdan sonra cadde ve sokaklar göle döndü.

Dün gece başlayan sağanak sonrası Oğulpaşa Deresi taştı. Derenin taşması sonucu, Sazlıdere ve İskender köyleri arasındaki arazide kurdukları çadırlarda yaşayan ve seyyar satıcılıkla geçimini sağlayan 30 kişi, mahsur kaldı.

Suların 50-60 santimetre yükselmesi sonucu araçlarının üzerine çıkarak hayatta kalmaya çalışan ve aralarında 10 günlük bir bebek ile yaşlıların da bulunduğu 30 kişi, araçların megafon sistemini çalıştırarak yardım talebinde bulundu.

Yoldan geçen sürücülere seslerini duyurmayı başaran kişileri kurtarmak için Edirne Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, botlarla yapılan çalışma sonucu 30 kişiyi kurtardı.

Bu arada, polis de İskender köyünde, su baskını tehlikesi içinde bulunan 20 evi boşalttı.

Ambulanslarla sağlık kontrolü için Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kişiler, daha sonra Edirne'deki misafirhanelere yerleştirildi. Sular içinde kalan 11 araç da iş makinelerin yardımı ile bulundukları yerden çıkarıldı.

Bu arada, su taşkını sonucu bir süre trafiğe kapanan Edirne-Kırklareli karayolu da kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde de şiddetli yağış nedeniyle Harmancık yolu dereye döndü. Yağmurla yola inen çamur yığını, trafiğin bir süre kapanmasına neden oldu.

Yağış başkent Ankara'da akşam saatlerinde etkisini artırdı. Keçiören'de Eşref Bitlis Caddesi ve Yenimahalle'de Hipodrum Caddesi kapandı. Otomobilleriyle evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar bir süre mahsur kaldı.   

SAĞANAK VE DOLU UYARISI!
Marmara'nın batısı, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İstanbul'un batı çevreleri ve Anadolu yakası, Amasya, Çorum, Tokat'ta lokal olarak kuvvetli gökgürültülü sağanak görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde yerel gökgürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı bekleniyor.

Yağışların, Çanakkale, Edirne, Balıkesir'in kıyı ilçeleri, Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere, Marmara'nın batısı Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir illeri, Kuzey Ege (Manisa il merkezi ile Soma, Kırkağaç, Akhisar, Gölmarmara, Demirci, Gördes ilçeleri, İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinde Ödemiş, Menemen, Bergama, Beydağ, Kiraz, Kınık, Foça, Aliağa, Dikili ilçeleri), Batı Karadeniz Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul'un batı çevreleri ve Anadolu yakası, Amasya, Çorum ve Tokat'ta aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamada, lokal dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına ve yıldırıma karşı tedbirli olunması istendi.

ntvmsnbc

Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs