En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Eski Türkiye'yi değiştirmeliyiz

27 Mayıs 2012 22:38 tsi
Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, eski Türkiye’yi değiştirmenin, 12 Eylül yasalarının değiştirilmesi ile olacağını belirterek, “Eğer bunu yapmazsak, eğer bugünkü parlamento yeni bir anayasa, yeni bir sistem kuramazsa üzüle


Kurtulmuş, partisinin Polatlı ilçe teşkilatının birinci olağan genel kuruluna katıldı. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmasında, merhum başbakanlardan Adnan Menderes’in idam edilmesinin yıl dönümünü değerlendirdi. 1960 ihtilali ile milletin seçtiği çok kıymetli bir isim, merhum Adnan Menderes’in ve arkadaşlarının şehit edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 27 Mayıs’ın üzerinden geçen bu kadar uzun bir süreye rağmen ne Adnan Menderes’in isminin unutulduğunu, ne de mücadelesinin unutulduğunu söyledi.
Kurtulmuş, tam tersine bu milletin, Menderes ismini andığı zaman burnunun direğinin sızladığını, Fatiha ve Yasin okuduğunu ve onu hayırla andıklarını belirtti.
Her sene, 27 Mayıs gelince siyaset adamlarının dilinden 27 Mayıs ile ilgili bir sürü edebiyat döküldüğünü anlatan Kurtulmuş, “Hakikaten büyük çoğunluğunun da kalbi hala sızlar, Adnan Menderes’in acısı için. Ancak siyasetin üzerine düşen, Sadece 27 Mayıs’ın o günlerini anlatmak değil, 27 Mayıs ile birlikte Türkiye’ye gelmiş olan bu siyasal sistemin değişmesini sağlamaktır. Onun için HAS Parti hep şunu söylüyor; yeni Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Yeni siyaseti inşa etmek zorundayız. Onun için de eski Türkiye’nin bütün kirli, pasaklı işlerini ortadan kaldırmak, eski Türkiye’yi tamamıyla silip atmak zorundayız.” dedi.
"YENİ TÜRKİYE’Yİ KURMAK YENİ BİR ANAYASA GEREKTİRİYOR"
Eski Türkiye’den kurtulmak için önce bütün kirli, pasaklı işlerin ortaya çıkarılmasını ve Türkiye’nin karanlık odalarının deşifre edilmesinin şart olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, siyasetin bunun üzerine gitmesinin boynunun borcu olduğunu ve bunu çözmesinin bir numaralı vazifesi olduğunu dile getirdi. Dönemin aktörlerinin isimlerini kimsenin hatırlamadığına değinen Kurtulmuş, 30 sene sonra kimsenin Kenan Evren, Tahsin Şahinkaya, Çevik Bir, Kemal Alemdaroğlu, Nur Serter’in isimlerini hatılamaycağını belirtti.
Kurtulmuş, “İstiyoruz ki bu delikanlının büyüdüğü Türkiye’de, topu tüfeği eline alan ihtilal yapacağı Türkiye olmasın. İstiyoruz ki milletin sözünden başka hiçbir söz geçerli olmasın. Bunun için ne yapacağız, yapanın yanına kar kalmayacak şekilde 27 Mayıs’ı da çözeceğiz. 28 Şubat’ı da çözeceğiz. 27 Nisan’ı da çözeceğiz. Uludere’yi de çözeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikastını da çözeceğiz. Bunu yaptık, bu, sadece geçmişi temizlemektir. Bundan sonra, Türkiye’yi kurmakta yeni bir anayasayı yapan bir süreci gerektiriyor. Yeni bir anayasa yapacağız. Siyasi Partiler Yasası'nı, Seçim Yasası'nı, Meclis İç Tüzüğü'nü değiştireceğiz. Ve Türkiye’de bir daha hiçbir kimsenin darbe yapmak aklının ucundan dahi geçiremeyeceği şekilde kuvvetli bir demokrasiyi kuracağız. Eski Türkiye’yi değiştirmek 12 Eylül yasalarının değiştirilmesi ile olur. Eğer bunu yapmazsak, eğer bugünkü parlamento yeni bir anayasa, yeni bir sistem kuramazsa, üzülerek ifade ediyorum ki bu salonlara gelinir, daha çok 28 Şubatlardan, daha çok 27 Mayıslardan bahsedilir.” diye konuştu.
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ayrıca, Malatya Kürecik'e kurulan füze kalkanının anahtarının, yönetimin NATO tarafından Almanlara devrettiğini hatırlatarak, ipin ucunun başkasına verildiğini söyledi.


Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs