En Sıcak Konular

Fıkra değil... Gerçek!

27 Mayıs 2012 11:27 tsi
Fıkra değil... Gerçek! Yavuz Donat, bugünkü köşe yazısında Kenan Evren 'in halka seslenişlerinden bazılarına yer verdi. İşte "güler misin, ağlar mısın" dedirten konuşmalar...

Sevgili Engin Ardıç, geçen pazar "dalgasını geçmiş" ve 12 Eylül döneminde anlatılan "Kenan Evren fıkralarına" köşesinde yer vermiş.
Bu pazar da biz "konuya devam edelim."
Ama "fıkralardan" değil, Evren'in "konuşmalarından" örnekler verelim.
"Meraklıları için" kaynağımız:
"Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Söylev ve Demeçleri... TBMM Basımevi... l983-Ankara."

Yozgat-14 Ağustos 1983

Sevgili Yozgatlı kardeşlerim. Şuna inanınız ki, her şeyin fazlası zararlıdır. Fazla fakirlik nasıl zararlıysa, fazla zenginlik de insanların rahat ve huzurunu kaçırır. Fazla yemek, fazla içki, fazla sigara, fazla eğlence, fazla sıcak, fazla soğuk... Velhasıl haddinden fazla olan güzel şeyler dahi zararlıdır. Hatta... Fazla uzun boylu, fazla kısa boylu da zararlıdır. Yani bir şeyin azı da, çoğu da zararlıdır.

Çorum-1 Haziran 1983

Sevgili Çorumlu kardeşlerim. (Partiye) Amblem olarak arıyı seçtiler. Bitmedi... Başka bir parti de amblem olarak el yaptı... Onun manası nedir? Seçimde vatandaş mührü alacak, "evet" yerine basacak ya... El demirden yapılmış. Yani Demir'i El'e bas... Demirel olsun.
Onun için el işareti aldılar. Acaba, bizi bu kadar saf mı zannediyorlar?

Uşak-10 Nisan 1983

Sevgili vatandaşlarım. Benim partimden değildir diyerek, karşınızdakini kötü gözle göremezsiniz. Biriniz kırmızıyı, diğeriniz maviyi sevebilir.
Biriniz tarihi Türk müziğini sever, başkası halk türküsünü sever.
Biriniz esmer sever, biriniz sarışın sever.

Denizli-10 Nisan 1983

Sevgili hemşehrilerim. Bütün insanların kafaları şekil olarak aynıdır... Hepsi de yuvarlaktır. Hepsinin kafasının içinde beyin vardır... Beyin de aynıdır. Ama o beynin içinde oluşan fikirler ayrı ayrıdır. Bunu böyle kabul etmeye mecburuz.

Muğla-8 Ekim 1983

Sevgili Muğlalı hemşehrilerim. Ev alacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan derler. Muğla'ya en son geldim diye içinizden bazı vatandaşlarım kızgın olabilirler. Kaldı ki, bir yemeğin en sonunda tatlı yenir. Niye tatlı yenir? Ağız tadı olsun diye yenir. Ben de ağız tadıyla bu işi tamamlamak için en sona Muğla'yı bıraktım. Sonra... Bazı yerlerde bir söz vardır... Son çocuk için... "Son uşağım, sırma kuşağım" derler.

Gümüşhane-22 Ağustos 1983

Sevgili Gümüşhaneli hemşehrilerim. Bir vatandaşımız paraların üstündeki Atatürk resmine dikkat etmiş. Diyor ki... 100 liralıklarda ve 500 liralıklarda Atatürk'ün yüzü gülüyor da, 5 bin liralık, 10 bin liralıkta ters bakıyor. Neden böyle yapmışlar? Sonra... 500 liralık ile 5 bin liralık banknot birbirlerine karışıyor, renklerini ayrı yapsanız daha iyi olmaz mı diyor. Doğru haklı. Vatandaşıma teşekkür ediyorum.

Yavuz Donat / Sabah

Bu haber 1,358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs