En Sıcak Konular

IMF'den Yunanistan'a: Sempati beklemeyin

27 Mayıs 2012 09:32 tsi
IMF'den Yunanistan'a: Sempati beklemeyin IMF Başkanı Christine Lagarde'dan Yunanistan ile ilgili sert bir açıklama geldi.

Atina'ya verilen borcun şartlarında yumuşama olmayacağını söyleyen Lagarde, "Bizden sempati beklemesinler" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IMF'nin Atina'ya verdiği borcun şartlarını yumuşatmayacağını belirterek, Yunanlıların sempati beklememesi gerektiğini söyledi.

Lagarde, The Guardian'a verdiği röportajda, Yunanlıların vergilerini ödeyerek kendilerine kolektif birşekilde yardım etmeye başlamaları gerektiğini ifade etti.

Yunanistan'da doktora erişemeyen hamilelerin ya da ilaca erişemeyen hastaların kendisini rahatsız edip etmediğinin sorulması üzerine Lagarde, Atina'daki insanlardan daha çok yardıma ihtiyaç duyan, yoksul ülkelerdeki daha zor ve yoksun koşullarda yaşayan insanlara daha çok sempati duyduğunu dile getirdi.

Lagarde "Atina denince aklıma vergi ödemeyen insanlar da geliyor. Bu insanlar kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışmalı. Nijer'in küçük bir köyünde, üç kişi oturdukları sıralarında günde iki saat eğitim gören okuma heveslisi çocukları daha çok düşünüyorum. Her zaman aklımdalar. Çünkü Atina'daki insanlardan daha fazla yardıma ihtiyaçları var."

Lagarde Yunanistan'da vergilerini ödemeyenlere de işaret ederek "Yunanlı ebeveynler sorumluluk almalı, eğer çocukları harcama kesintilerinden etkileniyorsa vergilerini ödemeliler" dedi.

'ŞİMDİ ÖDEME ZAMANI'

Yunanistan ve Avrupa'ya "Güzel günler geçirdiniz şimdi geri ödeme zamanı" mı demek istediğinin sorulması üzerine Lagarde, "Evet öyle" dedi.

"Gelişen dünyada Yunanistan, yoksul bir ülkeye gösterilenden daha yumuşak bir muamele görmüyor çünkü onlardan daha zengin bir ülkeydi" diye konuşan Lagarde, bunun IMF'nin politikası olduğuna işaret etti.

Lagarde, kişi başına düşen yıllık gelirin 3 bin-5 bin dolar olduğu yoksul ülkelerde kamu harcamalarında kesinti istemenin bu kesintilerin daha derin yansımaları olduğunu için daha güç olduğunu kaydetti.

aa

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,858 µs