En Sıcak Konular

Eurovision'da heyecan dorukta

25 Mayıs 2012 20:49 tsi
Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarın yapılacak finaline saatler kala heyecan doruğa ulaştı.

Final için hazırlıkların son aşamalarından olan basına açık son provada ülke temsilcileri performanslarını sergiledi. Türkiye'yi, ''Love Me Back'' adlı şarkısıyla Eurovision-2012 de temsil eden Can Bonomo beş erkek dansçısıyla sahne alarak şarkısını seslendirdi. Sahneye, final gecesi çıkacağı 18 sırada gelen Bonomo, performansının ardından izleyenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yarışmanın finaline doğrudan katılan İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve evsahibi Azerbaycan temsilcileri de iki yarımfinal turundan finale kalan 20 ülke temsilcisiyle birlikte Crystal Hall sahnesini paylaşarak büyük gece öncesi performanslarını değerlendirme fırsatı buldu.

Diğer yandan Eurovision Şarkı Yarışması'nın fan kulüp organizasyonu olan Organisation generale des Amateurs de l'Eurovision (OGAE) tarafından düzenlenen ve basın mensupları ile fanların katıldığı kamuoyu yoklaması final oylaması da başladı.

İkinci yarıfinalin ardından başlatılan uygulamada, daha önce yarıfinal aşamalarında her ülke için geçerli bir oy yerine, Eurovizion ülkeler oylamasında olduğu gibi 12 puanlık sistemle oy vermek mümkün. Bu nedenle ülke sıralamalarının kolayca ve sıkça değişebildiği bu sisteme göre, şimdilik Türkiye evsahibi Azerbaycan'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

''Ateş Çiçeği'' logosu ve ''Ateşini Yak'' sloganıyla yarın Crystal Hall'da TSİ 22.00'da başlayacak 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalinde ülkeler şu sıralamayla sahne alacak:

1.İngiltere, 2.Macaristan, 3.Arnavutluk, 4.Litvanya, 5.Bosna-Hersek, 6.Rusya, 7.İzlanda, 8.Kıbrıs Rum Kesimi, 9.Fransa, 10.İtalya, 11.Estonya, 12.Norveç, 13.Azerbaycan, 14.Romanya, 15.Danimarka, 16.Yunanistan, 17.İsveç, 18. Türkiye, 19.İspanya, 20.Almanya, 21.Malta, 22.Makedonya Cumhuriyeti, 23.İrlanda, 24.Sırbistan, 25.Ukrayna, 26.Moldova.

zaman


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,195 µs