En Sıcak Konular

Bozdağ: Türkiye 2023'leri konuşuyor

25 Mayıs 2012 19:08 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin artım bugünü değil 2023'leri konuşan bir ülke olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Bozdağ, Türkiye'de her alanda önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

''Türkiye artık bugünü değil 2023'leri konuşuyor'' diyen Bozdağ, ''Yozgat da 2023'ü konuşuyor. Yozgat'ımızda her alanda büyük bir değişim dönüşüm yaşanıyor. Bölünmüş yollar tamamlandı. Yüksek hızlı tren Yozgat'tan geçmek üzere, çalışmaları devam ediyor'' ifadesini kullandı.

Yozgat'a havaalanı yapılması kararı alındığını hatırlatan Bozdağ, ''İnşallah Yozgat, havaalanı, karayolu ve hızlı treniyle ulaşım noktasında herkesin kolayca ulaştığı bir mekana dönüşüyor'' diye konuştu.

Bozdağ, SGK'nın yeni binasıyla bu alandaki hizmet kalitesinin artacağını da kaydetti.

-Bakan Çelik-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Türkiye'de, siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde, son 10 yılda her alanda önemli mesafeler katedildiğini söyledi.

Türkiye'nin yardım alan ülke olmaktan çıktığını ifade eden Çelik, ''Ülkemizi, namerde karşı avuç açıp dilenen bir ülke olmaktan çıkardık. Aksine yardım eden ülke haline getirdik. Türkiye artık gündemi belirlenen bir ülke değil. Diğer devletler gündemlerini belirlerken, Türkiye'yi dikkate almak durumundalar'' dedi.

Çalışma hayatıyla ilgili çok yoğun çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Çelik, göreve geldiklerinde öncelikle emeklilerin sorunlarını ve intibak meselesini ele aldıklarını, 1 Ocak 2013'ten itibaren intibak düzenlemesiyle 2 milyon emeklinin maaşlarında önemli bir zam ve fark olacağını belirtti.

-Taşeron işçilerin sıkıntıları-

TBMM'de bu günlerde komisyonlarda yoğun şekilde çalışıldığına dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

''İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Meclis'in gündemine geliyor. İş kazalarına son verecek güvenli ortamlarda çalışmanın gerçekleşeceği bir yasal mevzuat düzenlemesini kısa sürede gerçekleştireceğiz. Memurlarla ilgili sendikal mevzuatı Meclis'ten geçirdik. İşçilerimizle ilgili mevzuat da Meclis'in gündeminde. Taşeron işçilerimizle ilgi yaşanan sorunları, haksızlıkları gidermek için çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda yapılacak değerlendirme neticesinde taşeron işçilerimizin, gerek çalışma ortamı, gerek yıllık izinleri, gerek diğer sosyal haklar açısından yaşadıkları sıkıntıları giderme konusunda kısa süre içinde verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.''

Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu, buna karşın dünyada artış gösterirken Türkiye'de işsizliğin azaldığını ifade eden Çelik, istihdam stratejisiyle 2023 yılında işsizlik oranının yüzde 5'e düşürülmesini amaçladıklarını, bunu için her kesimin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

-''Lafta değil, mevzuatta eşitlik olur''-

Çelik, genel sağlık sigortasıyla herkesin devlet güvencesinde olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

''Eskiden hastaneye gittiğinizde doktorun sizi muayene etmesi için, SSK'lıysanız 90 gün, Bağkur'luysanız 240 gün sigortalı olmanız gerekiyordu. SSK'lıysanız yurt dışında tedavi olamazdınız. Lafta eşitlik olur mu, mevzuatta eşitlik olur. Bizim yaptığımız reformla, işçisi, çiftçisi, memuru yok arkadaş. 'Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağı altında yaşayan herkes eşittir' dedik ve eşitledik. Türkiye'de yılda iki kez hastaneye giden vatandaşlar 8 kez hastaneye gitmeye başladı. Gelişmiş ülkelerin düzeyine çıkmışız. Tedavi ve ilaç dahil sağlıkta 10 milyar lira harcayan Türkiye, bugün 45 milyar lira harcar noktaya gelmiştir. Bütün bunlar vatandaşımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi, sosyal devletin imkanlarından yararlanması içindir.''

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakan Çelik, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve diğer yetkililer kurdele keserek SGK hizmet binasının açılışını yaptı.

Açılışa, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, SGK Genel Müdür Yardımcısı Yadigar Gökalp, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da katıldı.

zaman


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,227 µs