En Sıcak Konular

Kayseri saldırısına 2 gözaltı

25 Mayıs 2012 18:36 tsi
Kayseri saldırısına 2 gözaltı Kayseri'de Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bir polisin şehit olduğu saldırı sonrası başlatılan araştırma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ta Göksun-Kayseri karayolu 18. kilometresindeki jandarma karakolu önünde trafik uygulaması yapan ekipler, 06 E 1819 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Önce yavaşladığı görülen otomobil, Uzman Çavuş A.Ç'ye çarptıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Jandarma ekipleri, içinde 2 teröristin olduğu sanılan aracı Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’nün önüne kadar takip etti.

Emniyet Müdürlüğü’nde nöbet tutan polis memuru Ahmet Geben, üst katları lojman olan binaya girmek isteyen teröristlere ateş açtı. Teröristler de karşılık verince çatışma çıktı. Bu sırada, teröristlerin bomba yüklü aracı infilak etti.

Patlamada yaralanan polis memuru Ahmet Geben, hastaneye kaldırılırken yolda şehit oldu. Patlamada şehit olduğu bildirilen İsmail Sakın, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam belirtisi vermesi üzerine yoğun bakıma alındı.

Saldırı sonrası başlatılan araştırma kapsamında polis 2 kişinin ismine ulaştı. Saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen Erkan Ö. ve Necdet Ö. isimli iki şahıs gözaltına alındı.

ARAÇ ANKARA'DAN BOMBA GAZİANTEP'TEN

Olayın ardından yapılan araştırmalar saldırının ne kadar organize olduğunu ortaya koydu.

Bombalı araç salı günü Ankara'da satın alındı. Gaziantep'te araca patlayıcılar yerleştirildi.

Bu bilgilerin elde edilmesinin ardından soruşturmasını genişleten polis, 5 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Kumrular Caddesi'ndeki saldırıyla bağlantıyı araştırıyor.

YARALILARIN İSİMLERİ

Patlamada Yağmur Işık, Emine Işık, Mehmet Yaşar Kuyumcu, İsmail Sakın, Zeynep Erkek, Turgut Koç, Hasan Karakaya, Gökben Salman, Bülent Keskin, Osman Kocamanoğlu, Levent Babacan, Hacı Uçar, Muharrem Gürbüz, İsmet Kaya, Mustafa Moğolkoç, Ramazan Kaya, Besim Kardaş ve Ebru Selvi isimli kişiler de yaralandı.

Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

UZMAN ÇAVUŞ DA HASTANEDE

Teröristlerin Kahramanaraş'tan kaçarken çarptıkları uzman çavuş da ilk müdahelesinin ardından Kahramanmaraş'a sevk edildi.

Öte yandan, saldırıyı gerçekleştiren teröristler de patlamada öldü.

İLÇEDE ELEKTRİKLER KESİLDİ

Bu arada, patlamada bölgede park halinde bulunan polis araçları ile vatandaşlara ait çok sayıda araç hasar gördü. Emniyet Müdürlüğü binasındaki lojmanlar ile çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

Patlama sırasında enerji nakil hatları zarar gördüğü için ilçeye elektrik verilemiyor.

Patlamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yüzeyinde de çatlaklar oluştuğu görüldü.

Olay yeri inceleme ekipler, bölgede çalışma başlattı.

MECLİS HEYETİ İNCELEME YAPTI

Öte yandan, TBMM Başkanvekili Sadık, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Pınarbaşı ilçesine geldi.

Yakut ve beraberindekiler olay yerinde incelemede bulunduktan sonra helikopterle ilçeye gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'den bilgi aldı.

ERDOĞAN: PKK’NIN VE BDP’NİN TAVRI ÖNEMLİ

Bu arada, Cuma namazının ardından konuyla ilgili gazetecilerin soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit polis için başsağlığı, yaralılar için ise şifalar diledi.

Saldırıyı canlı bombanın gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, “Canlı bombanın patlatılması neticesinde, maalesef bir şehidimiz bir de ağır yaralımız var. Tabii hafif yaralı olanlar da var. Bu canlı bomba ile ilgili olarak da araçta 2 kişinin olduğu söyleniyor. Tabii terör, her zamanki gibi fiillerine devam ediyor” dedi.

İsim vermeden BDP’nin saldırı karşısındaki tavrının önemine de vurgu yapan Erdoğan, şöyle konuştu: “Başta bölücü terör örgütünün kendisi ve siyasi uzantısı durumunda olan siyasi partinin, bu tavırlar karşısındaki durumu çok çok önemli. Onun için tabii bizler çok daha kararlı bir şekilde bundan sonraki süreçte bu mücadelemizi bölücü terör örgütüyle aynı şekilde devam ettireceğiz.”

ŞAHİN: CANLI BOMBA EYLEMİ

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Terörün çılgın saldırıları devam ediyor” diye konuştu.

Şahin, ''Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir" dedi.

'SALDIRILAR ARTACAK' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu hafta içinde NTV’ye yaptığı açıklamada, terör saldırılarının artmasını beklediklerini söylemişti.

Şahin, “İstihbarat sayesinde eylemlerin yüzde 90’ı engelleniyor. Terör olaylarında belli bir artış bekliyoruz” demişti.

ntvmsnbc

Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs