En Sıcak Konular

"İsrail ve Rumlar boylarına göre hareket etsin"

25 Mayıs 2012 17:05 tsi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, Akdeniz'i daha da ısıtacak olaylara fırsat vermemelerini temenni ettiğini söyledi. Eroğlu, "Temennim boylarına göre hareket etmeleri." dedi.

Beraberindeki heyetle çeşitli temaslarda bulunmak üzere 2 günlüğüne Trabzon'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon Havalimanı'nda Vali Recep Kızılcık ve diğer yetkililer tarafından törenle karşılandı. Buradan Trabzon Valiliğine geçen Eroğlu, kendisini karşılayan mangayı selamladıktan sonra valilik makamını çıktı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'a üçüncü kez ve KKTC eski merhum Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş anısına düzenlenen paneli katılmak için geldiğini hatırlattı. Trabzon'un KKTC halkı tarafından çok iyi bilinen bir şehir olduğunu anlatan Eroğlu, KKTC'ye 1965'ten itibaren Trabzon'dan giden birçok kişi olduğunu kaydetti.

KKTC'nin bugünlere anavatan Türkiye halkının desteği ile geldiğini ifade eden Eroğlu, "Geçmişte vermiş olduğumuz mücadele ve barış harekatı ile bunun zaferle sonuçlandırılmış olması ile mutlak özgürlüğümüze kavuşmamız ve devlet olmamız, bunlar hep anavatan hükümetlerinin, halkının ve ordusunun destekleriyle olmuştur.Bugün de yine Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle işbirliği içerisinde KKTC varlığını devam ettiriyor. Müzakerelerde işbirliği içerisinde KKTC menfaatlerine uygun bir sonuç elde etmek için mücadele ediyoruz. Bu vesileyle sadece Trabzonlu kardeşlerime değil tüm Türk halkına KKTC'deki verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Veysel Eroğlu, İsrail uçaklarının geçtiğimiz günlerde KKTC hava sahası ihlal etmesiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, bazı alanlarda işbirliği içerisinde olan İsrail ve Rum yönetiminin Akdeniz'i daha da ısıtacak olaylara fırsat vermemeleri, vesile olmamalarını temenni ettiğini vurguladı.

İsrail uçaklarının KKTC'nin hava sahasını ihlalinin ardından hem kendilerinin hem de Türkiye'nin olayı protesto ettiğini hatırlatan Eroğlu, "Tabi ki Güney Kıbrıs'ta doğalgaz arama muameleleri yapılırken İsrail ile Güneyin işbirliği devam etmiştir. Şimdi halen bu meyanda işbirlikleri devam ediyor. Ayrıca İsrail'in Güney Kıbrıs'tan bir hava üssü istediği bilgileri bize gelmiş bulunmaktadır. Önce biliyorsunuz bir deniz üssü vermişlerdi. Ama bir AB üyesi olan Güney Kıbrıs Rum yönetiminin İsrail'e bir hava üssü vermesinin ne derece doğru olacağını AB ülkelerinin yapması gerekmektedir. Ama şu ana kadar öyle bir üs verilmiş değildir. Yalnız bu doğalgaz ve petrol aramalarında işbirliği içerisinde oldukları, son birkaç içerisinde İsrail'den iki defa Güney'e ziyaretçilerin geldiğini dikkate alırsak, bu işbirliğinin devam ettiği ortaya çıkmaktadır. Temennim; boylarına göre hareket etmeleri. Akdeniz'i daha da ısıtacak olaylara fırsat vermemeleri, vesile olmamaları." ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs