En Sıcak Konular

PKK ile Esed rejimin işbirliği deşifre oldu

25 Mayıs 2012 16:27 tsi
PKK ile Esed rejimin işbirliği deşifre oldu Esed yönetimi, Kürt bölgelerinde PKK ile işbirliği yapıp, bölge yönetimini PKK'ya bırakmış.

Suriye 'de halk isyanı başlayınca kurulan "kriz masası"nın sekreteri Berekat, Esad yönetimiyle PKK arasındaki 'iş birliğini' deşifre etti. Belgede aynen şu ifadeler var: "Kürt bölgesi ve yerleşim birimleri kontrol altında. Kürt bölgesindeki eylemlerin boşa çıkartılması için PKK ile iş birliğinizi gizemli bir şekilde geliştirin."

Suriye rejimi, halkın özgürlük ve demokrasi taleplerine katliamlarla cevap vermeye devam ediyor. Esad yönetimi, halkını zor kullanarak susturmaya çalışırken, ilginç ittifaklar da imza atıyor.

Esad'ın olaylar başladıktan kısa bir süre sonra PKK ile anlaşarak Kürt bölgesinin kontrolünü örgüte verdiği yönündeki haberler hep inkâr edildi. Ancak ortaya çıkan belgelerde PKK ile Baas rejiminin kol kola olduğunu gözler önüne seriliyor.

14 Mart 2011'de Dera'da başlayan eylemlerin bastırılması maksadıyla bir kriz masası oluşturuyor. Bu kriz masasında görev yapan Abdülmecit Berekat isimli bir kişi, yürütülen çalışmaları not ediyor. Ardından da ülkesindeki insanlık dışı uygulamalara daha fazla dayanamayarak ailesiyle yurt dışına çıkıyor.

Berekat yurt dışına çıkarken beraberinden de bir sürü belge götürüyor. İşte o belgelerin birinde Suriye yönetimi ile PKK arasındaki iş birliğine açık şekilde yer veriliyor.

Kriz masasında 8 önemli kişinin görev aldığını belirten Berekat bunları şu şekilde dile getiriyor: Esad ailesinin damadı Asıf Şevket, Suriye Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı, El Muhaberat başkanı, Hava Kuvvetleri istihbarat başkanı, Askeri İstihbarat sorumlusu, Siyasi istihbarat müdürü.

Yine aynı notlarda kriz masasındaki işleyişe de dikkat çeken Berekat, şu ifadelere ver veriyor: "Kriz masası bilgileri saat 19.00'da rapor haline getirip Esad'a gönderiliyor. Esad kontrol ediyor ve yeni talimatlarla Kriz masasında çalışanlara geri dönüş yapıyor. Alt birimlere ulaştırılan talimatlar halka şiddet olarak yansıtılıyor." Yine Berekat'ın tuttuğu notlardan, Esad'ın annesi Enise Mağluf ile kardeşi Mahir Esad'da kriz masasında önemli etkili şekilde rol alıyorlar.

Berekat'ın tuttuğu notlardan Baas Rejimi ile PKK arasında güçlü bağlantıların kurulmuş olduğu net şekilde anlaşılıyor. 27.10. 2011 tarihinde kriz masasından çıkan belgeye göre, PKK ile Suriye arasında iş birliği deşifre ediliyor. Buna göre Kürtlerin yaşadığı bölgelerin denetim ve kontrolü tamamıyla PKK'ya bırakılıyor. Talimatnamedeki ifadeler aynen şöyle: "Kürt bölgesi ve yerleşim birimleri kontrol altında. Bundan sonra Kürt bölgesindeki eylemlerin boş çıkartılması için PKK(Partiye Karkerên Kürdistan) ile iş birliğinizi gizli ve gizemli bir şekilde geliştirin."




Kürtçe yayın yapan www.aves-takurd.com adlı internet sitesi aracılığıyla ulaştırılan söz konusu belgede, Suriye güvenlik güçlerinin, ellerini Kürtlerin yaşadığı bölgelerden çektiği anlaşılıyor. Onların görevini epey uzun bir zamandır PKK'lı unsurlar yerine getiriyor. Hatta öyle ki; örgütün ismini veren kişiler diledikleri gibi hareket edebiliyorlar. Zaten bundan hareketle de PKK ve onun Suriye'deki yasal uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi(PYD), geceleri yol kontrolleri yapıyor.

Kürtlerin yaşadığı bölgelerde ise yürüyüş ve gösterilere müsaade etmiyorlar. Onlara rağmen yapılan yürüyüşlerde ise olaylar çıkartıyor ve kendilerince sorunlu gördükleri Kürtleri, Suriye istihbaratına teslim ediyorlar. Öyle ki Afrin gibi kazalarda bizatihi PKK'lılar Suriye güvenlik güçleri gibi davranıyorlar.

Türkiye



Bu haber 949 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs