En Sıcak Konular

KCK'nın Hakkari'de AK Parti rahatsızlığı

25 Mayıs 2012 16:25 tsi
KCK'nın Ağrı'yı neden kaybettiklerini, Hakkâri'de ise AK Parti'ye neden oy çıktığının araştırılması için rapor hazırlattığı ortaya çıktı.

Terör örgütü KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır'da sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi. KCK'ın Türkiye meclisi yöneticisi olmakla suçlanan sanık Pero Dündar'la ilgili delillerde yerel seçimlerde KCK'nın faaliyetleri gündeme geldi. KCK'nın Ağrı'yı neden kaybettiklerini, Hakkâri'de ise AK Parti'ye neden oy çıktığının araştırılması için rapor hazırlattığı ortaya çıktı. Raporda özellikle Hakkari'de BDP dışındaki bir partinin oy almasının örgütte ciddi bir rahatsız oluşturduğu dikkat çekiyor.

Diyarbakır'da 99'u tutuklu 152 sanığın yargılandığı KCK ana davasının 50'nci duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada tutuklu 36 sanık katılırken diğer sanıklar raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Mahkeme heyeti, müdafi avukatların olmaması nedeniyle duruşmaya bir saate yakın geç başlamak zorunda kaldı. Duruşmada KCK/ TM yöneticisi olmakla suçlanan sanık Pero Dündar'ın suçlandığı olaylarla ilgili delilerin okunmasına devam edildi. Mahkeme heyeti gizli tanık Papatya'nın sanığın KCK'nın kullandığı yerel yönetimler bürosuna gelip gittiğini, KCK bünyesinde kurulan DÖKH'nin içinde olduğunu beyan ettiğini anlattı.

Mahkeme heyeti, sanığın evinde yapılan aramalarda İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın dört ayaklı paradigmalarından biri olan demokratik toplum kongresine ait oluşumuyla ilgili belgelerin olduğunu belirtti. Sanığın bir trafik kazasında vefat eden KCK / TM sözcüsü Hüsnü Ablay ile telefon görüşmelerinde Mersin hakkında örgütsel konuşmalar yaptığını belirten heyet, sanığın KCK'nın üst düzey yönetimiyle irtibatlı olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Mahkeme heyetinin okuduğu belge ve ortam dinlemelerinin kayıtlarına göre sanık Dündar'ın KCK'nın Manisa sorumluluğunu yaptığı belirtiliyor. Sanığın evindeki aramada ayrıca KCK'nın hatırlattığı söylenen Ağrı ve Hakkari raporlarının olduğunu, bu raporların örgütsel talimatlar doğrultusunda hazırlatıldığı kaydedildi.

Raporlarda Hakkari'den AK Parti gibi başka bir partinin oy olmasının kabul edilemeyeceği belirtilerek, " Oraya AK Parti demokrasiyle gitmeyecekti." şeklinde hükümetin attığı adımlardan oluşan rahatsızlıklar dile getiriliyor. Sanığın KCK sanıklarından Ercan Sezgin ve Fikriye Aktaş'la yaptığı telefon görüşmesinde ise Hakkari ve Van'da AK Parti binalarına yapılan saldırıların konuşulduğu belirterek, tahammül edemediklerini dile getirdikleri iddia edildi. Raporda Ağrı'nın kaybedilmesinin ise Eski Patnos Belediye Başkanı İhsan Yılmaz'ın örgütün belirlediği adaylara karşı çalışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 99'u tutuklu 152 sanık hakkında ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'' ve ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, iki il genel meclisi başkanı ile iki belediye meclisi üyesi de zanlılar arasında yer alıyor.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,616 µs