En Sıcak Konular

Destici'den TSK'ya: Kapılarını aç

25 Mayıs 2012 15:37 tsi
Destici'den TSK'ya: Kapılarını aç BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partinin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili şaibe altında olduğu iddia ettiği kurumlara çağrı yaptı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partinin eskigenel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, ihmal ve kasıtları kuvvetli delillerle ortaya konulmuş olan Sivil Havacılık Kurumu, diğer ilgili kurumlar bugün hala şaibe altındadır. Bu kurumlar kapılarını sonuna kadar özel yetkili savcılığa açmalıdır'' dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Muhsin Yazıcıoğlu'nun BBP için bir ağabey ve dava arkadaşı olduğunu, helikopter kazasıyla ilgili soruşturma başladığından bu yana kendilerine çok önemli bilgi ve belgelerin ulaştığını, bunları da yetkililerle paylaştıklarını belirtti.

Soruşturma sürecinde bugüne kadar ortaya çıkan somut gelişme, bilgi ve belgelerin kendisi, parti yetkilileri ve Yazıcıoğlu'nun ailesince ortaya konduğunu aktaran Destici, ''Fakat ilgili kurumlar, elde ettiğimiz son bilgiler ve iddiaların araştırılmasıyla alakalı kamuoyunun ve bizlerin beklentilerini karşılamamıştır. Özellikle kamuoyunda 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını derinleştiren kuvvetli şüpheler ortadan kalkmamış, sorular cevabını bulmamıştır'' diye konuştu.

Kuvvetli şüpheler ortada iken, ''delil karartma, evrakta sahtecilik ve örgüt üyesi olma ihtimali'' üzerine tutuklananların suçun vasıf ve mahiyeti değişmediği halde serbest bırakıldığını, bunun da kendilerinde derin şüpheler uyandırdığını ifade eden Destici, ''suç işlemek üzere oluşturulmuş organize bir suç örgütü algısı'' ortada iken, yeni ve daha fazla tutuklamalar beklentisi kamuoyunda oluşmuşken bu tahliyelerin suçun üstünün örtüleceği kanaatini oluşturduğunu söyledi. Destici, şöyle konuştu:

''Türk Silahlı Kuvvetleri, ihmal ve kasıtları kuvvetli delillerle ortaya konulmuş olan Sivil Havacılık Kurumu, diğer ilgili kurumlar bugün hala şaibe altındadır. Bu kurumlar kapılarını sonuna kadar özel yetkili savcılığa açmalıdır. Bu süreçte savcılar yasadan aldığı tüm yetkileri sonuna kadar kullanmalıdır. Dosyada ismi geçen sivil ve askeri kurumlar, bugüne kadar takındıkları korumacılık tavrını terk etmelidirler. Ancak bu şekilde kendileriyle ilgili kamuoyunda oluşan şaibeden bir nebze kurtulabilirler. Bu kişi ve kurumların, bu sürecin bu kadar gündemde kalmasından, soruşturma sürecinin devamından, özellikle de özel yetkili savcılık tarafından soruşturulmasından büyük endişe ve rahatsızlık duyduklarını biliyoruz. İnşallah bu endişe ve rahatsızlık, hukuka bir müdahaleye dönüşmez.

Artık kısa vadeli taktik kazanımlarla ve iç politik hesaplarla olayın üstünü örtmeye çalışanlara, ben ve ekibimi basit tehditlerle yıldırmaya çalışanlara açık bir şekilde sesleniyorum. Hiçbir hareket reaksiyonsuz olmaz. Biz bugüne kadar hukuk içinde kaldık. Doğru olan neyse, neye inanıyorsak onu yaptık. Süreç bizi ve aileyi, büyük Türk milletini tatmin etmeyecek, 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını ortadan kaldırmayacak şekilde sonuçlanırsa altını çizerek söylüyorum, biz şehit liderimiz için her şeyi ama her şeyi yaparız.''

ADALET BAKANI ERGİN İLE GÖRÜŞECEĞİM

Destici, bir gazetecinin, ''Son iki tahliyenin Adalet Bakanının özel yetkili savcılarla görüşmesi sonucunda gerçekleştiği yönünde iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine, ''Sayın Bakan beni sabah aradı. Bugün de basına yansıyan iddiaların olduğunu ve kendilerinin bu iddiaları yalanladığını söyledi. Dava sürecine kesinlikle bir müdahalesinin olmadığı, sadece bu sürecin daha olumlu gitmesi açısından bizim kendisinden dönem dönem taleplerimizi karşılama noktasında girişimleri dışında bir girişimi olduğunu söyledi'' karşılığını verdi.

Destici, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bu görüşmede kendisinin il dışında olduğunu, dönüşte görüşmek istediğini ilettiğini dile getirerek, Bakan Ergin ile görüşeceğini ifade etti.

BBP Genel Başkanı Destici, ''Konuşmanızdan dava sürecinin birileri tarafından engellenmeye çalışıldığını anlıyoruz, tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz. Acaba sizi kim tehdit ediyor'' sorusu üzerine de süreçle ilgili tüm yaşananları, kendilerine gelen bütün bilgi ve belgeleri savcılarla paylaştıklarını söyledi.

Destici, ''Yani kim tehdit edildi, kimler tarafından nasıl yapıldı bu işler, hangi uyarılarla karşılaşıldı, bütün bunları savcılarla anında paylaşıyoruz'' dedi.

''Bunları kamuoyuyla da paylaşacak mısınız?'' sorusuna da Destici, ''Yok çünkü dava süreci devam ediyor'' karşılığını verdi.

''Biz bekleyeceğiz makul bir süre, eğer süreçle ilgili somut bir gelişme yaşanmadığını görürsek, kamuoyu desteği alma adına bunu kamuoyuyla, basınla paylaşacağımızı ben bildirdim zaten'' diyen Destici, bu belgelerin kaza öncesinde iki helikopterin kaza bölgesinde olduğuna dair olup olmadığına yönelik soruya da ''Evet, tabii. Bu belgeler o belgelerdir'' yanıtını verdi.

Destici, ''Bizi bir kere şu hiç tatmin etmedi, kamuoyunu da tatmin etmediğini biliyorum. VIP uçan bir helikopterin radardan takip edilmiyor olması veya ediliyor idi de alçaktan uçtuğu için radara girmedi, kör noktalarımız vardı. Bir kere, helikopter düştükten sonra İsmail Güneş 'alo' dedikten 2 dakika sonra 112, hem emniyete hem de jandarmaya haber veriyor, 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü ve sinyal alınmıyor' diyor. O zaman hem emniyetin hem Jandarma'nın GSM operatörlerden yer temininin talep edilmesi lazım. 45 dakika bu işlem yapılmıyor'' şeklinde konuştu.

Destici, bir başka gazetecinin, ''Siz 'acaba bu iş savsaklanmış mıdır' dediniz. Bu algı mı kuvvetli sizde'' sorusuna ise ''Biz bir iddia koyuyoruz ortaya, eğer bizim iddiamız doğru değilse, bize gelen bilgi ve belgeler doğru değilse, bizim tanıklarımız doğru şeyler söylemiyorsa o zaman bunlar araştırılsın. Yok bizim söylediklerimiz doğruysa, bizim hem Sayın Cumhurbaşkanımızla, hem savcılarla paylaştığımız bilgi ve belgeler doğruysa, tanıklar doğru şeyler söylüyorsa o zaman da bu işin gereği yapılsın'' dedi.

Mustafa Destici, ''Konuşmanızda, 'biz her şeyi yaparız' diye bir ifade kullandınız. Bunu biraz açar mısınız, neyi kastettiniz'' sorusu üzerine de ''Muhsin Yazıcıoğlu bizim sadece genel başkanımız değildi. Allah'ın gücüne gitmesin her şeyimizdi, ağabeyimizdi, kardeşimizdi, dava arkadaşımızdı, liderimizdi. Onun için de bunu bir kez daha altını çizerek söylüyorum, süreç bizi, aileyi, büyük Türk milletini tatmin etmeyecek, 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını ortadan kaldırmayacak şekilde sonuçlanırsa biz şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu için her şeyi yaparız. Kim nasıl anlıyorsa öyle anlasın'' dedi.



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs