En Sıcak Konular

KCK davasında 10 tahliye

25 Mayıs 2012 13:28 tsi
Terör örgütü KCK'nın kent meclislerindeki faaliyetleri yürüttükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 34 sanıktan 10'u tahliye edildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'KCK Kent Meclisleri' içinde yer aldıkları iddiasıyla 34'ü tutuklu 42 sanığın yargılandığı KCK davasının üçüncü duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aralarında BDP İl Başkan Yardımcısı Salih Gülenç, Şırnak Belediye Meclis üyeleri Aydın Pusat, Cemil Yorgun'un da olduğu tutuklu sanıklar ile avukatları hazır oldu.

Duruşmada Kürtçe savunma talebinde bulunan sanıklara mahkeme heyeti daha önce verdiği kararı hatırlatarak "Türkçe biliyorlar" gerekçesiyle kabul etmedi. Sanıklarla ilgili dosyadaki delilleri okuyan mahkeme heyeti, daha sonra sanıklara savunma hakkı verdi. Sanıkların Kürtçe konuşmalarını avukatları tercüme etti. Duruşmada Türkçe bilmeyen bazı sanıkların ise tercüman aracılığıyla savunması alındı. Müdafi avukatlarından Tahir Elçi, iddianameyi kabul etmediklerini belirterek, sanıkların "Örgüt üyesi" ya da "Örgüt yöneticisi" olmadıklarını söyledi. Elçi, sanıkların tahliyesini istedi. Mahkeme verdiği aranın ardından tutuklu sanıklardan Mehmet Okur, Hikmet Yılmaz, Mehmet Sait Aşut, Sakine Malgaz, Aysel Batur ve Cemal Özdemir'in da aralarında bulunduğu !0 kişinin tahliyesine karar verirken diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Dalmış, Basri Ertene, Esat Malkuç, İbrahim Yıldız, Mehmet Saçı, Murat Onur, Sıtkı Demir ve Besim Işık'ın yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

cihan


Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs