En Sıcak Konular

'Üçüncü intifada girişimleri önlenmeli'

25 Mayıs 2012 10:45 tsi
Bölgedeki güvenli ortamın bozulmasından endişe duyduklarını belirten Filistin Özerk Yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik güçlerinin müdürü Ziyab Hebburrih, “Üçüncü intifada girişimleri önlenmeli' dedi.

Batı Yaka’daki Filistin Özerk Yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik güçlerinin müdürü Ziyab Hebburrih “önümüzdeki aylarda yaşanabilecek üçüncü intifada girişimlerinin sert bir şekilde engellenmesi gerekir” dedi.

İsrail Vella haber sitesi, Hebburrih’in İsrail sol hareketlerin ve Tek Ses hareketinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede geçen dönemde Filistin’de bazılarının üçüncü intifada başlatma girişimlerinin olduğuna dikkat çektiğini belirtti.

Bölgede güvensiz ortamın kaygı verici olduğunu söyleyen Koruyucu Güvenlik Müdürü, güvenliğin korunmaması durumunda var olan istikrarın yok olacağını iddia etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, İsrail istihbarat ve güvenlik birimleri tarafından bu ayın başında işgal hükümetine sunulan raporlarda, açlık grevindeki esirlerden birinin hayatını kaybetmesi durumunda, bu olayın üçüncü intifadayı başlatacak kıvılcım olabileceği yönünde yetkililer uyarılmış, sorunun kısa zamanda çözülmesini ve ölümlerin önüne geçilmesi talep edilmişti.

İsrail işgal yönetimi kadar onun çıkarlarına hizmet eden Abbas yönetimi ve bu yönetimi ayakta tutan askeri güçler de üçüncü intifadanın başlamasından korkuyor. O nedenle üçüncü intifadanın başlamaması için yoğun çaba harcıyorlar.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs