En Sıcak Konular

Sessiz bekçi ilk Güneydoğu'da denenecek

25 Mayıs 2012 10:34 tsi
Emniyet, yeni gözdesi Sessiz Bekçi'yi önce Güneydoğu'da deneyecek...

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi’ne tanıtılan ve toplumsal eylemlerde “cop, tazyikli su ve biber gazı” yerine “Sessiz Bekçi - Silent Guardian” adlı “Elektronik Kitle Durdurma ve Süpürme” sisteminin öncelikli olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde kullanılmasının hedeflendiği öğrenildi.


“Sessiz Bekçi - Silent Guardian” adlı “Elektronik Kitle Durdurma ve Süpürme” sistemi, ABD’li Raytheon firması tarafından Cumhuriyet’e de tanıtıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 1.5 yıldır takip ettiği sistem, hedefe kilitlendiğinde yaydığı milidalga ile yüksek oranda acı ve yanma hissi uyandırıyor. Hissedilen acı yüksek ısıdaki saç kurutma makinesinin deriye sıfır temasının iki katına eşit. Cihazın insan bedeni üzerinde yan etkide bulunmadığı savunuluyor. “Sessiz Bekçi” adlı silah 95 GHz’de milidalga yayarak kitlelerin durdurulması, yönlendirilmesi ve süpürülmesini sağlıyor.

Ortadoğu ülkelerine de geldi

Cumhuriyet'in haberine göre, “Öldürücü olmayan silahlar” sınıfında yer alan cihaz, dün de adı açıklanmayan Ortadoğu ülkelerine İstanbul’da tanıtıldı. Sistem, deri altındaki su kabarcıklarında kaynama yaparak yanma hissi oluşturuyor. Raytheon firması yetkilileri, sistemin 18 yıllık araştırmaların ürünü olduğunu ve 12 bin kez denendiğini kaydetti.

Sistem 50 metre içinde, arabadaki veya engel gerisindeki hedeflere dahi ulaşabiliyor. Sistem, gece ve gündüz görüş yeteneğine sahip. Monitöre düşen görüntüden bir joistik yardımıyla kullanılan cihazın, etkili mesafesi 7 - 50 metre arasında değişiyor. Silah sistemi “Toplumsal olayların bastırılmasında ve terör olaylarında, limanların güvenliğinde, deniz korsanlarının faaliyetlerinin engellenmesinde, çatışan grupların ayrılmasında, sınır güvenliğinde, nükleer, petrol ve arıtma gibi kritik tesislerin güvenliğinde”kullanılıyor. 

Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs