En Sıcak Konular

Kayseri'de bombalı saldırı

25 Mayıs 2012 12:08 tsi
Kayseri'de bombalı saldırı Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
 
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen  saldırıda şehit olan polis memurlarının isimleri belli oldu. Hain saldırıda şehit olan iki polis memurunun isimleri Ahmet Gebel ve İsmail Elbin.
 
Saldırıda 2 polis şehit olurken, 16 kişi de yaralandı. Saldırıyı düzenleyen 3 teröristin de öldüğü öğrenildi.
 
Kahramanmaraş'tan bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille gelen terörist, bu sabah Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenledi. Terörist, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine girdi. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan terörist, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi.
 
Teröristin parçalanarak öldüğü saldırıda, görevli polislerle, çevredeki sivillerin de bulunduğu 16 kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun emniyet lojmanlarında ikamet eden polis ailelerinin olduğu belirtildi. Yaralılardan durumu ağır olanlar hava ambulanslarla Kayseri’deki hastanelere sevk ediliyor.
 
Öte yandan araç içerisinde 2 canlı bomba olduğu tespit edildi.
 
POLİS, ŞÜPHELİ İKİNCİ ARACIN PEŞİNDE
 
Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamanın ardından polisin, olay yerinden kaçan şüpheli yeşil renkli bir otomobilin peşinde olduğu iddia edildi.
 
Çatışma sırasında yeşil renkli ikinci araç olay yerinden hızla uzaklaşarak izini kaybettirdi. Güvenlik güçleri aracın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon sürdürüyor.
 
JANDARMA ARACINA ÇARPMIŞ
 
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne intihar saldırısı düzenlenen otomobilin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Tahirbey köyünde de jandarma aracına çarptığı öğrenildi.
 
Olay sabah saat 09.00 sıralarında Kahramanmaraş-Kayseri karayolu Tahirbey köyü civarında meydana geldi. İddiaya göre, 06 E 1819 plakalı yeşil renkli otomobille Kayseri istikametine seyreden otomobile yol devriyesi yapan jandarma ekipleri tarafından 'Dur' uyarısında bulunuldu.
 
İçerisinde 2 kişi bulunan otomobil, ihtara uymayarak yoluna devam etti. Bu sırada jandarma aracına çarpan ve bir askerin de yaralanmasına neden olan araç, Kayseri istikametine gitti.
 
Jandarmanın ateşle karşılık verdiği aracın Pınarbaşı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren otomobil olduğu bilgisine ulaşıldı. Olayda yaralanan asker ise ambulansla Kahramanmaraş'a gönderildi.
 
Şahin: Nihai hedef orası değildi

İçişler Bakanı Şahin, sabah saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili nihai hedefin Pınarbaşı olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Nihai hedefleri orası değildi. Polis ve jandarmamızın takibinde olan otomobil orada patlatıldı." dedi.
 
İzmir Valiliği'ni ziyareti sonrasında Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Bakan Şahin, emniyet çıkışında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, şöyle dedi:
 
"Sabah saatlerinde Kayseri Pınarbaşı ilçesinde canlı bomba eylemi gerçekleşti. Sonucunda 1 polis memurumuz şehit oldu, 1 polis memurumuz ağır yaralı ve başka yaralılarımız var.
 
Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde başlıyor. Teröristlerin içinde bulunduğu 06 plakalı otomobil orada polis ve jandarmamızın trafik uygulamasından kaçtı.
 
Araç içinde görüldüğü kadarıyla 2 terörist bulunuyordu. Olay sonrası araç parçalandı, içindeki teröristler parçalandı. Bu saldırının hedefinin Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü olmadığını değerlendiriyoruz.
 
Nihai hedef neresi olabilir, arkadaşlarımız onun üzerinde çalışıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütü eylemlerini sürdürüyor. Bomba miktarı oldukça yüksek, etkisi oldukça yüksek. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
Bu olay bir kez daha terör konusunda hep birlikte çalışmamız gerektiğini, dikkatli olmamız gerektiğini gösterdi. Polisimiz, jandarmamız bu olayda çok dikkatli davrandı. Bu araç, Göksun-Pınarbaşı güzergahında devamlı tekip edildi. Olayla ilgili çalışmalarımız sürüyor."
 

Cemil Çiçek'ten Kayseri açıklaması
 
TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Kayseri'deki patlamaya ilişkin olarak, “Terör maalesef yalnızca birkaç kişinin bir araya gelerek ortaya koyduğu bir eylem de değildir. Uluslararası boyutu olan, uluslararası destekçileri olan ve dış politikanın enstrümanı olarak kullanılan bir yöntemdir. Türkiye, tüm imkanlarıyla terörün üstesinden gelmek, terörün verdiği zararı asgariye indirmek için hükümet, devletin tüm kurumları, elden gelen çabayı gösteriyor ve göstermeye devam edecek” dedi.
 
Çiçek, “Terör konusunda uluslararası işbirliği yeterince yoktur. 'Yapıyoruz' diyenler de yapması gerekenin onda birini zor yapıyor. Taziye konusunda acele eden ülkeler, işbirliği konusunda olabildiğince ihmalkar, olabildiğince umursamaz ve aymazdır” ifadelerini kullandı.
 
ajanslar



Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,029 µs