En Sıcak Konular

MHP'nin Şeyh Sait önergesi öfkesi

25 Mayıs 2012 10:00 tsi
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Şeyh Sait Camii yapılması girişimleri" ile ilgili soru önergesinin reddedilmesine sert tepki gösterdi.


MHP Genel Sekreteri'nin soru önergesi "kaba ve yaralayıcı ifadeler" içerdiği gerekçesiyle iade edilince, Büyükataman, "Önergemdeki kaba ve yaralayıcı ifade dediğiniz 'Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi' ifadeleri yerine siz bu şahsı tarif ederken hangi ifadeleri kullanmaktasınız? Yoksa Başbakan gibi siz de bu katile 'sayın', şehide 'kelle' diyenlerden misiniz?" diye tepki gösterdi.

-"HAİNLER ADINA CAMİ YAPTIRILMASI AÇILIM POLİTİKANIZIN PARÇASI MI?"-

Büyükataman yazılı açıklamasında Mayıs ayı başında gönderdiği soru önergesinin TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla İçtüzüğün 67. maddesinin "Başkanlığa gelen yazı ve önergelerde kaba ve yaralayıcı sözler varsa, Başkan gereken düzeltmelerin yapılması için, o yazı veya önergeyi sahibine geri verir" hükmünü taşıyan ikinci fıkrasınca tarafına geri gönderildiğini bildirdi. Büyükataman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında etnik bir fitneyi başlattığı için tarih kitaplarında 'hain' olarak anlatılan ve 1925 yılında İstiklal Mahkemesi kararıyla idam edilen Şeyh Sait adına bir cami yaptırılacağı iddia edilmektedir" dediğini belirtti. Büyükataman önergesinde, "Bahsi geçen iddia doğru mudur? Şayet doğruysa devletin astığı bir hain adına cami yaptırılması açılım politikanızın bir parçası mıdır? Bundan sonra kimler adına cami yaptırılması düşünülmektedir? Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi adına da bir cami yaptırmayı düşünüyor musunuz?" gibi sorular yönelttiğini aktardı.

-"İMRALI CANİSİ ADINA DA BİR CAMİ YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"-

Önergesinin geri gönderilmesine "Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi adına da bir cami yaptırmayı düşünüyor musunuz?" bölümünün sebep olduğunu kaydeden Büyükataman, "Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu olayın bir TBMM başkanı imzasıyla yapılmış olması ayrı bir talihsizliktir" dedi. MHP'li Büyükataman şöyle dedi:
"Sayın Meclis başkanına sormak istiyorum; Önergemdeki kaba ve yaralayıcı ifade dediğiniz 'Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi' ifadeleri yerine siz bu şahsı tarif ederken hangi ifadeleri kullanmaktasınız? Yoksa Başbakan gibi siz de bu katile 'sayın', şehide 'kelle' diyenlerden misiniz? Kimi yaralayıcı ifade kullanmışım? Sözlerimden bebek katili mi yaralanmış, sizin bu talihsiz yazınız bütün şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere bu milleti derinden yaralamıştır."

-"TERÖRİSTE TERÖRİST DEMEK SUÇ OLACAK MI?"-

Bölücü başı Abdullah Öcalan'a "Sayın" ve PKK'lı teröristlere "Gerilla" demenin suç olmaktan çıkarıldığını savunan MHP'li Büyükataman, "İmralı'da ki caniye 'sayın' demek fikir özgürlüğü kapsamına girince, bu şahsa "katil, terörist, cani, terörist başı, bebek katili' gibi ifadelerde bulunmak suç kapsamına alınacak mıdır? Aynı şekilde PKK'lı teröristlere terörist demek suç kapmasına alınacak mıdır?" diye sordu.
İsmet Büyükataman, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir an önce bu konuda bir açıklama yaparak bu milletten özür dileme çağrısı da yaptı. 

Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs