En Sıcak Konular

Yunanistan'ın iflasına izin verilmemeli

24 Mayıs 2012 21:56 tsi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yunanistan'ın iflasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı OECD Bakanlar Konseyi toplantısının ardından, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan yaşadığı krizle ilgili olarak görüşlerini açıklayan Babacan, Avro bölgesi ülkelerinin Yunanistan'a güçlü destek vermesi gerektiğini vurguladı.

''Yunanistan'ın çöküşünün küresel ekonomi açısından maliyetinin, kurtarılmasından çok daha fazla olacağını'' söyleyen Babacan, ''Yunanistan'ın Avro'dan çıkışına izin verilirse, bunun arkası gelir, diğer ülkeler bunu takip eder, bir şekilde pandora kutusu açılır'' diye konuştu.

Mali disiplin konusunda Yunanistan'ın da diğer ülkeler gibi üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Babacan, bununla birlikte, Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalmasının herkesin yararına olduğunu dile getirdi.

İki gün süren OECD Bakanlar Konseyinin oldukça yapıcı geçtiğini belirten Babacan, ekonomik büyüme ile birlikte istihdamın sağlanması, fakirliğin giderilmesi ve fırsat eşitliği konularında üye ülkelerin hem fikir olduğunu belirtti.

OECD Bakanlar Konseyi toplantısının ardından, Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Babacan,şunları kaydetti:

''Avro bölgesinin daha güçlü ortak bir maliye politikası çerçevesine ihtiyacı var. Yani 17 ülkenin, üzerinde mutabık kaldığı ve tavizsiz bir şekilde uyguladığı bir mali kural silsilesine ihtiyacı var. Aslında bu mali anlaşma, (fiscal compact dedikleri, 25 ülkenin üzerinde anlaştığı) bunu önemli ölçüde sağlıyor. Fakat uygulanıp uygulanamayacağı ile ilgili endişeler var, kuşkular var. Bizim Avrupa Birliği üyeliğimizden daha sonraki aşamaları, bu Avro bölgesi üyeliği söz konusu olursa, o konuda da o gün gelinceye kadar Türkiye kararını verir. Ama şu anda Avro bölgesinde olmamakla hiçbir şey kaybetmediğimizi rahatlıkla söyleyebilirim.''   

Bu arada, Babacan, basın toplantısının ardından OECD'de çalışan Türk diplomat ve memurlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Türkiye'ye dönmek üzere Paris'ten ayrıldı.

Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,340 µs