En Sıcak Konular

Şahin: Konunun takipçisi olacağız!

24 Mayıs 2012 17:19 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın telefonlarının dinlendiği iddiasına ilişkin konunun takipçisi olduklarını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın telefonlarının dinlendiği ve kendisinin görüşmelerinin de dinlenmiş olabileceği'' iddiasına ilişkin, ''Herkes herkese karşı istediği şekilde dinleme yapamaz. Bu bir suçtur. Bunun gereği yapılır. Gerekli müfettiş çalışması başladı. Sonuçlarının da bire bir takipçisi olacağız'' dedi.

Kütahya Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Kenan Çiftçi'den ilde yürütülen sosyal çalışmalara ilişkin bilgi alan Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubu, ''Bir gazetede, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, kendi telefonlarının dinlendiğini, ciddi araştırılırsa Bakan Fatma Şahin'e kadar uzanacak bir tehdit boyutu olduğunun ortaya çıkabileceğini söylediği iddia edildi'' diyerek, Şahin'e soru yöneltti.

Şahin, Tayyar'ın kendisine bu konu hakkında bilgi verdiğini ve hemen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile görüştüklerini anlatarak, şunları söyledi:

''(Gaziantep) Emniyet Müdürümüz müfettişi kendisi talep etti. Bu ülkede dinlemelerin nasıl olacağı çok belli. Hukuk devletindeyiz. Herkes herkese karşı istediği şekilde dinleme yapamaz. Bu bir suçtur. Bunun gereği yapılır. Gerekli müfettiş çalışması başladı. Sonuçlarının da bire bir takipçisi olacağız. Bu tür olayların farklı gruplar içinde oluşmasını kabul edemeyiz ve gereğini yaparız. Ancak bunu bütün Emniyet Teşkilatına genelleyemeyiz. Teşkilat üzerinde böyle bir şey varmış gibi genel bir bakış açısını doğru bulmuyoruz.

Gaziantep bir huzur ve barış şehri. Çok güvenilir bir Valimiz ve Emniyet Müdürümüz var. Şu manada çok rahatız; Başbakan'ımız ile çıktığımız yolculukta özüyle sözüyle bir, şeffaf, hesap verebilir temiz siyaseti kendimize şiar edindik. Hiçbir zaman da 'Acaba beni dinlediler mi? Ne dedim? Bunun karşısında ne olur?' gibi bir anlayışta olmadım. Çünkü yaşantımız, yaptığımız siyaset tarzı çok net, çok şeffaf. Milletimizle beraberiz. Birilerinin bir kötü niyeti varsa da bunun ve suçun ortaya çıkmasını hukuk devleti açısından çok önemli buluyorum.''

-Eşi vefat eden kadınlara maaş ödenmesi-

Şahin, başka bir soru üzerine, eşi vefat eden, herhangi bir geliri ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara maaş ödenmesi uygulaması hakkında bilgi verdi.

Kocası vefat ettiğinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan, evine hiç mali destek gelmeyen kadınlar olduğunu belirlediklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

''Başbakan'ımızın talimatıyla aylık 250 lira düzenli yardıma geçme, çocuklarının burs, kredi, yurt gibi ihtiyaçlarını takip etmeyi içeren bir düzenlemeye geçtik. Şimdiye kadar 180 bine yakın başvuru oldu ve bugün itibariyle 110 bine yakını onaylandı. Çünkü bizim kime yardım vereceğimiz çok açık bir şekilde genelgede belirtildi. Başka bir mali destek ya da sosyal güvencesi varsa bu yardımı yapamıyoruz. Bundan dolayı 40 bine yakın başvuru reddedildi. Başlangıçta toplam sayının 150 bin civarında olacağını hesaplamıştık. Aslında gidişat, bu hesabın doğru olduğunu gösteriyor. Muhtemelen onaylanan başvurular 150 bin civarında olacak. Bu kadınlara iki ayda bir 500 lira ödenecek. Böylece kaymakamlara, vakıf müdürlerine durumlarını anlatmalarına gerek kalmayacak. Devletin şefkat elini uzattığımız, düzenli bir yardıma geçtiğimiz bu sistem bizim için de önemliydi. Hayata geçirmiş olduk.''

Vali Çiftçi tarafından çini tabak hediye edilen Şahin, Kütahya Belediyesi'ni de ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mustafa İça'dan çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Kaynak: AA



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs