En Sıcak Konular

Yeni dolandırıcılık yöntemi

24 Mayıs 2012 15:44 tsi
Şanlıurfa'da dolandırıcıların, belediye su sayaçlarını okuma ve kaçak tespit ekipleri kılığına girerek vatandaşı dolandırdığı öğrenildi.

Doğru HAberde yer alan habere göre; Şanlıurfa'da akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Kontör dolandırıcılığı, kuyumcu dükkânlarını mekân tutan tefeciler, kimlik fotokopileri üzerine yapılan dolandırıcılık yöntemlerine yenisi eklendi. Son dolandırıcılık yöntemi ise belediye su sayaçlarını okuyan memurların kılığına girerek yapılıyor.

Şanlıurfa merkezde son günlerde kenar mahallelerde belediye su sayaçlarını okuma ekibi olduğunu söyleyen bir çete dolaşıyor. Bu çete iddialara göre gözüne kestirdiği evlerin kapılarını çalarak belediyeden geldiklerini ve su saatini kontrol edeceklerini söyleyip içeri giriyorlar. Su saatine formaliteden bakan çete üyeleri, daha sonra ev sahibine kaçak su kullandığını bunun için ceza keseceklerini söylüyorlar. Ev sahibi de ne kadar 'benim suyum kaçak değildir' diyorsa da fayda etmiyor. Yanlarında taşıdıkları sözde sayaç okuma aletini çıkarıp ceza yazacakmış gibi bir görüntü verdikten sonra, ev sahibine rüşvet teklif ediyorlar. Ev sahibine 'sana bu kadar ceza yazacağız eğer bize bu cezanın çeyreğini verirsen sana ceza yazmayacağız' diyorlar. Rüşvet vermeyi kabul etmeyenlere ise sözde kalemle kâğıt üzerine cezayı yazıp gidiyorlar. Buraya kadar her şey normal görünüyor.

Verdikleri ceza fişine tükenmez kalemle yazıyor. Yani okuma makinesi otomatik olarak kendi yazmıyor. Üstelik yazdıkları fişe ceza miktarı olarak YTL yazacak kadar acemilik yapıyorlar. Diğer taraftan adres kısmına da sadece ileriki bir tarihi yazıp oradan hemen ayrılıyor. Bu kadar acemi olan bu dolandırıcılara kanan birçok kişinin dolandırıcılara rüşvet verdiği iddia ediliyor. 

Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs