En Sıcak Konular

Hiçbir komutanın ifadesi alınmadı

24 Mayıs 2012 15:21 tsi
Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Uludere soruşturması kapsamında bölgedeki komutanlar dahil hiç bir askeri yetkilinin ifadesinin alınmadığını söyledi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, soruşturma kapsamında şu ana kadar bölgedeki komutanlar dahil hiç bir askeri yetkilinin ifadesinin alınmadığını söyledi.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin ölümüne neden olan hava operasyonuyla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, dosyanın Uludere'deki soruşturmanın ardından kendilerine geldikten sonra, başta bölgedeki askeri yetkililer olmak üzere hiç kimsenin ifadesine başvurmadığını açıkladı.

Başta mağdurlar olmak üzere bazı ifadelerin, dosya Diyarbakır'a gelmeden Uludere Savcısı tarafından alındığını belirten savcılık yetkilileri, ellerindeki bilgi ve belgeleri tamamladıktan sonra ifade alma aşamasına geçilebiliceğini söyledi. Soruşturmayı yaşanan olayın sonundan itibaran ele alan ve Genelkurmay Başkanlığı ve MİT dahil bir çok kurumdan belge ve bilgi isteyen savcılığın halen bazı bilgi ve belgeleri beklediği kaydedildi.

Basında çıkan haber ve yazılar dosyalanıyor

Yetkililer, bölgedeki Jandarma, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ilgili birimlerden talep edilmesi gereken bilgi ve belgelerin direk Genelkurmay Başkanlığı'ndan istendiğini, Genelkurmay'ın da bu belgeleri ilgili kurumdan istemesi nedeniyle sürecin uzadığını belirtti. Yetkililer, TBMM'nin savcılıktan istediği bilgi ve belgelerin soruşturma savcısının yoğunluğundan dolayı henüz gönderilmediğini söyledi.

Şu aşamada basında emir verdiği gerekçesiyle adları açıklanan komutanlarla ilgili bir çalışmanın da olmadığını belirten savcılık yetkilileri, ancak basında yer alan bütün haber ve küpürler ile köşe yazılarının, Uludere ile ilgili yazıların da soruşturma için toplandığı ve klasörlere alındığını kaydetti.

Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,531 µs