En Sıcak Konular

Garipoğlu göz göre göre kaçtı

24 Mayıs 2012 11:25 tsi
İşadamı Hayyam Garipoğlu'nun yurt dışına göz göre göre kaçtığı ortaya çıktı.

Münevver Karabulut'u hunharca öldüren yeğeni Cem Garipoğlu'nun kaçmasına yardımcı olduğu için 3 yıl hapis cezası alan Hayyam Garipoğlu sırra kadem bastı. İş adamının yurt dışına göz göre göre kaçtığı ortaya çıktı. İşte Garipoğlu'nun adım adım kaçış planı...
 
Türkiye gündeminde uzun süre konuşulan Münevver Karabulut cinayetinde sanık yeğeni Cem Garipoğlu'nun kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "suçluyu kayırmak" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılan amca Hayyam Garipoğlu'nun, mahkemenin ihmali sonucu yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

Yurt dışı yasağı kalktı

Vatan gazetesinin haberine göre, iş adamı Hayyam Garipoğlu, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı Sümerbank davasında hakkında konulan yurt dışına çıkış yasağı kararının kaldırılmasını talep etti. Yurt dışındaki işlerinin aksadığını söyleyen iş adamının talebi mahkeme tarafından kabul edilerek çıkış yasağı 5 Ocak 2012'de kaldırıldı. Garipoğlu, bu tarihten itibaren yaklaşık 50 kez yurt dışına giriş çıkış yaptı.

28 Mart'ta cezası onandı

Bu süreçte yeğeni Cem'le birlikte yargılandığı davada "suçluyu kayırmak" suçundan aldığı 3 yıllık hapis cezası, Yargıtay tarafından 28 Mart 2012'de onaylandı. Yargıtay'ın onadığı dosya, Bakırköy İnfaz Savcılığı'na ulaştı. Dosya 16 Mayıs 2012 tarihinde savcılık tarafından işleme konuldu. Dosyayı bir gün inceleyen İnfaz Savcılığı, 17 Mayıs 2012 tarihinde iş adamı Hayyam Garipoğlu'nun Kırklareli'nde verdiği adrese "hakkındaki 3 yıllık hapis cezasının onandığına dair" tebligat gönderdi.

'Kaçacak' ihbarı yapıldı

Bakırköy İnfaz Savcılığı tarafından yapılan incelemelerde Garipoğlu'nun Sümerbank davasında hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının 5 Ocak 2012'de kaldırıldığı tespit edildi. Bu sırada savcılığa ulaşan bir ihbar faksında iş adamının Yargıtay'daki cezasının onandığını haber alarak yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Ortaya çıkan bu durum üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı başkanlığında bir araya gelen savcılar heyeti bir toplantı yaptı.

Yasak talebi reddedildi

Toplantı sonunda Garipoğlu hakkkında yurt dışına çıkış yasağı konulması ilgili 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'na sözlü olarak iletildi ancak mahkeme başkanı sözlü talebi reddederek yazılı müracaat istedi. Mahkeme başkanının bu tutumu üzerine İnfaz Savcılığı, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı olarak bir talepte bulunarak ihbar faksını gerekçe gösterip Garipoğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını istedi. Ancak Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın bu talebini reddetti.

21 Mayıs'ta Almanya'ya

Eline tebligatın ulaştığı amca Hayyam Garipoğlu ise bu karardan sadece üç gün sonra, 21 Mayıs'ta saat 08.45'te THY'nin TK 1503 sefer sayılı uçağıyla Almanya'nın Nürnberg kentine uçtu. Yurt dışına çıkış yasağı konulması talebine ret kararı veren Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Garipoğlu'nun yurt dışına çıkışından bir gün sonra savcılığa yazılı istekte bulunarak yurt dışına çıkış yapıp yapmadığı ve çıkış yasağı olup olmaması konusunda bilgi istedi. Savcılığın emniyet kanalıyla yaptığı incelemede, Hayyam Garipoğlu'nun bir gün önce yurt dışına çıkış yaptığı, 22 Mayıs 2012'de Bakırköy İnfaz Savcılığı'na gönderildi. Savcılık aynı davada yargılanan Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Garipoğlu, şirket çalışanları Mehmet Karakayalı, Habip Kurt ve Ahmet Batur'un durumlarıyla ilgili de inceleme başlattı.
 

Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs