En Sıcak Konular

Gül, liderlik deneyimlerini anlattı

24 Mayıs 2012 09:03 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, California eyaleti gezisinin ikinci gününde dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü İşletme Fakültesi Business School Dekanı ile Eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice karşıladı.

Gül ve beraberindeki heyeti Fakülte Dekanı ve Üniversitede öğretim görevlisi olarak görev alan Condoleeza Rice üniversite kampüsünü gezdirdi. Tarihi görünüme sahip kampüste kısa gezinti yaptıktan sonra Rice'ın ofisinde bir süre dinlenen Gül, daha sonra üniversitenin Cemex salonunu dolduran ''Business School'' öğrencilere hitaben konuşma yaptı.

Fakülte dekanı Garth, Abdullah Gül'ün özgeçmişini tanıtan uzun bir konuşma yaptı ve üniversitelerinde konuşma yapmayı kabul eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına teşekkürlerini arz etti.

Salondaki topluluğa önce kürsüden seslenen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra eski meslektaşım diye hitap ettiği Condoleeza Rice'ın moderatörlüğünde Stanford öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Gül, kürsüden yaptığı konuşmada Stanford üniversitesinin dünyaca bilinen ününden bahsederek oğlu Ahmet Gül'ün de mezun olduğu üniversite öğrencilerine; '' Sizden önce mezun olan Standford mezunları, dünyayı değiştirmek için çok şey yapmıştır. Fakat sizlerle ilgili yoksulluk, küresel ısınma, enerji güvenliği ve biyolojik güvenlik gibi küresel sorunlara çözüm bulmanız açısından, çok daha fazla beklentimiz var'' şeklinde konuştu.

''Google, Yahoo, Cisco Systems ve Hewlett Packard gibi birçok öncü küresel teknoloji firmasının kuruluşunun Stanford'da başlayan fikirler ve araştırmalar ile gerçekleştirildiğini bilmek, eminim Stanford için çok büyük bir gurur kaynağıdır'' diyen Gül, işletme öğrencilerine kendi liderlik deneyiminden örnekler verdi.

Doğduğu şehir Kayseri'de ticaret kabiliyeti zayıf olan çocukları okuttuklarını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, kendisine de amcasının ilkokul sonrası dedesinin dükkanındaki gazozları yüksek sesle bağırarak sattırmayı denediğini, ancak başarısız olunca ticari hayatının başlamadan bittiğini anlatması salondakileri güldürdü.

Gül, liderlik konusunda ''Bir lider her zaman en kolay ve en çok kullanılmış yolu seçmemelidir. Lider, yeni bir yöne gitmeye hazır olmalı ve ardından yürünecek yeni bir yol oluşturabilmelidir'' diyerek, dünyayı ancak değişimi getirebilecek liderlerin yönetebileceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, öğle saatlerinde Stanford üniversitesinden ayrılarak Apple yöneticileri ile basına kapalı bir diğer görüşme gerçekleştirdi.

aa
 

Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs