En Sıcak Konular

Antalya Deniz Baykal'a emanet

24 Mayıs 2012 08:27 tsi
Antalya Deniz Baykal'a emanet
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Deniz Baykal'a yönelik eleştirileri, CHP liderini harakete geçirdi.

"Cepheleşme" görüntülerine izin vermek istemeyen Kılıçdaroğlu, hafta sonu yapılacak il kongresi için bütün inisiyatifi Baykal'a bıraktı.
 
Temmuz ayında genel başkan seçimli olağan kurultaya hazırlanan CHP'de, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın seçim bölgesi Antalya'daki il kongresi öncesi, ilginç gelişmeler yaşanıyor.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal ile "cepheleşme" görüntüsüne izin vermemek için il kongresi ile ilgili tüm inisiyatifi Baykal ekibine bıraktı.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Baykal'a yönelik eleştirileri nedeniyle CHP'nin Antalya'daki parçalı görüntüsü kamuoyuna yansımıştı
 
Bu nedenle Antalya il kongresinde, İstanbul il kongresindeki gibi tartışmalı görüntülerin yaşanabileceği beklentisi dillendiriliyor.
 
Baykal'ın 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek kongreye katılımı beklenirken, Kılıçdaroğlu "çift başlı" görüntü vermemek için kongreye katılmayacak. Kılıçdaroğlu, hafta sonu Adana il kongresinde olacak.
 
Baykal'ın desteklediği mevcut il başkanına karşı bazı il başkan adayları, Genel Merkez'de kulis yaptı. Ancak Kılıçdaroğlu, görüştüğü isimlere açık destek vermedi.
 
Kılıçdaroğlu, il kongrelerinde yaşanan blok-çarşaf liste tartışmasının da Antalya'da yaşanmasını istemiyor.
 
CHP lideri, bu nedenle seçim yöntemi konusunda da herhangi bir telkinde bulunmuyor. Antalya'da il yönetimi, delegenin iradesi ile belirlenecek yöntemle seçilecek.
 
DİVAN BAŞKANI SERTER
 
Mevcut il başkanı Özer Ülken'i desteklediği belirtilen Baykal, Antalya'da delegelerle birebir temas kuruyor. İlçe örgütlerini de ziyaret eden Baykal, basına kapalı toplantılarla kulis yapıyor.
 
Tüzük kurultayı öncesi adı divan başkanlığı için geçen Baykal'ın, Antalya il kongresine yönelik olarak da ismi geçti. Antalya'da siyaset kulislerinde, Baykal'ın kongrede divan başkanı olabileceği iddiası konuşuldu. Ancak kongrede İstanbul Milletvekili Nur Serter, divan başkanı olacak. Serter, Baykal'a yakın milletvekilleri arasında öne çıkıyor.
 
"VESAYET" BİLDİRGESİ

 
Kongre öncesi Antalya ile ilgili kulisler, bildirgelerle de devam ediyor. "Demokrasi Hareketi" adı ile delegelere "vesayeti bitirin" çağrısı yapıldı.
 
Bildirgede, "Hepimiz partimizi iktidara taşımak ve Türkiye'nin önünün açılması mücadelesi veriyoruz. Asıl sorun bunu nasıl ve hangi anlayışla yapacağımızdır. Asıl sorulması ve tartışılması gereken budur. Bu gerçek Cumhuriyet Halk Partililerle Cumhuriyet Halk Partisi içinde mevzilenmiş kişicileri bir birinden ayırt etmede en temel çıkış noktasıdır.
 
Bu güne kadar neyi nasıl kimlerle ve ne şekilde yapacaklarını açıklamayan, arkalarına aldıkları vesayetle ya da güçlü özel ilişkilerle yönetici olanların partiye verdikleri zarara son vermek için bu sorgulamaları yaparak aday değerlendirmesinde bulunmak bu süreçte partiye verilecek en büyük destek olacaktır" denildi.
 
bugün


Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,357 µs