En Sıcak Konular

İstanbul, 2020 Olimpiyatları için finale kaldı

24 Mayıs 2012 08:03 tsi
İstanbul, 2020 Olimpiyatları için finale kaldı
Kanada'nın Quebec City kentinde yapılan IOC tplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ev sahipliği için İstanbul, Tokyo ve Madrid'in ''aday'' statüsü kazandığı açıklandı.

Kanada'nın Quebec City kentinde yapılan IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) tplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ev sahipliği için İstanbul, Tokyo ve Madrid'in ''aday'' statüsü kazandığı açıklandı.

Kanadanın Quebec City kentinde düzenlenen IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için, İstanbul, Tokyo ve Madrid'in ''aday'' statüsü kazandığı açıklandı.

IOC Medya Direktörü Mark Adams ve Olimpiyat Oyunları Direktörü Gilbert Felli düzenledikleri basın toplantısında, İstanbul'un, Tokyo ve Madrid ile birlikte 2020 Olimpiyatları için resmi aday şehir statüsü kazandığını açıkladı.  

2020 Olimpiyatlarının hangi şehirde düzenleneceği ise, IOC'nin 7 Eylül 2013'de Arjantin'de yapacağı toplantısında kararlaştırılacak.

Tokyo ve Madrid ile birlikte İstanbul'un ''aday'' statüsü kazandığının açıklanması, Türk kafilesini sevice boğarken, TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat mutlu haberi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile paylaştı.

TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat haberi ilk olarak ABD'deki Cumhurbaşkanı Gül'e, Başbakan Erdoğan'a ve Bakan Suat Kılıç'a telefonla iletti. Arat, Cumhurbaşkanı Gül'ün Türk heyetini tebrik ettiğini ve elde edilen başarı için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.  

Hasan Arat, mutluluktan ağlarken, NBA takımı Orlando Magic'in oyuncusu ve A Milli Basketbol Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da kararın açıklanmasının ardından yabancı basının ilgi odağı oldu. ''İstanbul 2020 Elçisi'' ilan edilen Hido, AA'ya "Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum" dedi.

Kafilede yer alan milli voleybolcu Neslihan Darnel de, İstanbul'un bir sonraki aşamayı da başarıyla geçeceğine inandığını belirtti.

Bakan Kılıç'dan 2020 için jet açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylık statüsü kazanması ile ilgili ''İstanbul bunu hak ediyor. İstanbul daha fazlasını da hak ediyor. " dedi.

Bakan Kılıç, Kanada'da yapılan 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar adaylık elemelerini gece geç saatlere kadar dakika dakika takip etti.

Kararın ardından AA'ya açıklama yapan Kılıç, ''İstanbul bunu hak ediyor. İstanbul daha fazlasını da hak ediyor. Aynı anda iki kıtada olimpiyat vadeden tek şehir İstanbul. Bu seçim nedeniyle haklı bir gururumuz var. Aynı anda hem Asya'da hem Avrupa'da olimpiyat yapmayı vadettik. Bu vadimizin gerçekçi ve haklı bulunduğu anlaşılıyor. Dokuz aydan bu yana geceli-gündüzlü çalışmalarla bu sürece büyük katkılar sunan Türk heyetini ve süreçteki bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.'' dedi.

aa



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,642 µs