En Sıcak Konular

Kanada Büyükelçisi: Anadolu'yu tanıyın

23 Mayıs 2012 17:26 tsi
Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes, ülkesindeki işadamlarının yatırım için Anadolu'yu da tanımaları gerektiğini belirtti.



Holmes, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyarette yaptığı konuşmada iki ülke arasında büyük ticaret potansiyelinin bulunduğunu ifade etti. Kanadalı firmaların Ankara ve İstanbul'la yetinmeyip başka illerede açılmalarını isteyen Holmes, "İstanbul ve Ankara dışında başka büyük potansiyellerde var. Mersin'e bu ili tanımak, fırsatlar hakkında bilgi almak ve aldığımız bu bilgileri Kanadalı firmalara aktarmak için geldik." diye konuştu.

Lübnan'daki savaş sırasında vatandaşlarının Mersin Limanı'ndan tahliyesi sırasında gösterilen yardımlar için teşekkür eden Holmes şunları kaydetti: Kanada Tarım ve Gıda Bakanı Garry Ritz geçtiğimiz yıl Mersin'i ziyaret etti. Bakanımız ikili işbirliği anlaşmasının imzalanması konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Temel olarak iki yönlü ticaretin geliştirilmesi için karşılıklı çalışmalar devam edecektir. Özellikle Mersin Limanı üzerinden Kanada'ya gönderilen Türk menşeili ürünler bazında ciddi bir artış gözlenmektedir. Artışın devamlılık göstermesi için karşılıklı olarak çalışmalarımız devam edecektir. Eğitim alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz."

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güzeloğlu bu gibi buluşmaların Mersin'in uluslararası ticaret, ekonomi ve diğer alanlarda gelişen ilişkilerde giderek artan önemini ve yükselen değerini gösterdiğini kaydetti.

Güzeloğlu, konuşmaların ardından Büyükelçi Holmes'a Mersin'de üretilen zeytin ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verdi.

(CİHAN)

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs