En Sıcak Konular

Ali Dürüst: UEFA'nın kararı konusunda korku yaşamıyoruz

23 Mayıs 2012 16:08 tsi
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da kutlamalar devam ediyor. Sarı - kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak'ın verdiği yemeğe katılan 2. Başkan Ali Dürüst, gündemle ilgili soruları cevapladı.



Yoğun bir sezonun geride kaldığını belirten Ali Dürüst, "Zaman zaman birbirimizi kırdık, ama bu hep iki taraf için de müesseselerimiz adına yapılan hareketlerdi. Onun için biraraya geldik, sezonu hem bir kupa ile bitirdik hem bir yemekte biraraya geldik ve güzelce yemek yedik, afiyet olsun." dedi.

Ali Dürüst, yeni sezonla ilgili planlamaların sorulması üzerine, "Şuanda hiç birşey yok. Önümüzdeki sezonla ilgili Fatih hocaya ulaşmış bazı dosyalar var. Bu bütün kulüplere de ulaştı. Sanırım hocamız bunun üzerinde çalışacak. İşte lig ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek. Devre arası nasıl olacak." cevabını vererek, şöyle devam etti:

"Bu arada yabancı hakkıyla ilgili de bir açıklık şuanda yok. Şampiyonlar Ligi ile ilgili UEFA'nın vereceği kararlar bekleniyor. Dolayısıyla bir belirsiz süreç içerisinde gidiyoruz. Ancak, teknik kadromuz, Fatih Hocamız üzerinde çalışıyor. Takımımız geçen yılın şampiyonu ve başarılı bir ekip. Biz zaten geçen yıl hem sayı olarak hem kalite olarak yüksek transferler yaptık. Bu sene için bir telaşımız yok. Tedbirli olarak gidiyoruz. Ama bugün yarın bir transferle ilgili görüşmemiz yok. Yapılacak transferler bir açığa kavuşsun, ondan sonra yapacağız. Zaten geçen yılki gibi bir streste değiliz."

Ali Dürüst, yapılacak transferde yabancı sayısının sınırının da kendilerini etkileyeceğini söyledi. Dürüst, kirada olan yabancı oyuncularının durumunun ne olacağını şimdi bilmediğini, bir kaç tanesinin gitme durumunun olduğunu da belirterek, "Yerli oyuncularımız devam ediyor. Onların içinde bazıları iç transferde takımda kalacak. İç transferde bu hafta böyle geçer, ama önümüzdeki hafta iç transferdeki pürüzler masaya yatırılır ve bir açıklığa da kavuşur." diye konuştu.

Dürüst, sözleşmesi biten ya da kiralık giden oyuncularla ilgili olarak ise, çalışmaların bir paket halinde devam ettiğini söyledi. Dürüst, "Öncelikle iç transferleri bitirip, onlarla ilgili olan sıkıntıları gidereceğiz. Sonra dışardan alacağımız yeni oyuncular var, onlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak bugün - yarın kısa vadede birşey olmaz." dedi.

KORKU YAŞAMIYORUZ, OLMAYACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ

Ali Dürüst, bir basın mensubunun, Türkiye'de yaşanan şike soruşturması ve UEFA'nın vereceği kararla ilgili bir korku yaşayıp yaşamadıklarını sorması üzerine ise, "Bir korku yaşamıyoruz, olmayacağını ümit ediyoruz. UEFA'nın vereceği kararın sonucunu da beklemek durumundayız, çünkü tüm Türkiye onun sonucunu bekliyor. Biz de bekliyoruz. Bizim beklentimiz o ki hiç bir sıkıntı olmadan Şampiyonlar Ligi'ne gidelim." diye cevap verdi.

Dürüst, kiralık olarak Galatasaray'da forma giyen ve taraftarın da sevgilisi haline gelen Felipe Melo ile ilgili bir soruya da, "Melo'nun opsiyonu devam ediyor. İyi bir oyuncu biz de zaten onun için kiraladık. Başkanımız ve hocamızın da dediği gibi bizim için de kıymetli bir oyuncu ve takımda kalmasını istiyoruz. Amacımız her iki tarafa da uygun gelecek, hem oyuncunun mutlu olacağı hem de kulübün şartlarının zorlanmayacağı bir oluşum içine girmek istiyoruz, ümit ederim ki bunu hallederiz." cevabını verdi.

UZAKDOĞU KAMPI YOK BELKİ ÖZEL BİR MAÇ OLUR

Galatasaray'ın yeni sezon hazırlık kampının Uzakdoğu'da yapılacağı ve oradan da bir oyuncu transferinin düşünüldüğü konuşuluyor hatırlatmasına ise Ali Dürüst, şöyle cevap verdi:

"Hazırlık kampının orada olacağını tahmin etmiyorum, hazırlık kampının yeri için bir takım alternatifler var ama bunun içinde Uzakdoğu yok. Ama bir imkan olur, bir davet olur, özel maç için gidebiliriz, fakat şuan için somut birşey yok. Uzakdoğu'dan transfer de zor gözüküyor. Bunun yabancı sayısıyla da ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Biz önce ihtiyacımız olan oyuncaları alacağız. O da herhalde Uzak Doğu'dan olmaz gibi gözüküyor."

(CİHAN)

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs