En Sıcak Konular

Çin'den İran-UAEA görüşmelerine destek

23 Mayıs 2012 15:17 tsi
Çin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile İran arasındaki görüşmeleri memnuniyetle karşıladığını bildirerek, sorunun çözümü konusundaki desteğini yineledi.

Pekin'de düzenlenen basın toplantısında Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei, gazetecilerin İran- UAEA arasında yapılan görüşmeler ve Mısır'daki cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili sorularını cevapladı. Çin kanadı olarak UAEA ile İran arasındaki diyalog çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Hong Lei, İran sorununun bir an önce çözüme kavuşması için iki tarafa da destek vereceklerini kaydetti.

Öte yandan Hong Lei, Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin yılın başında yapılan Halk Meclisi ve Danışma Meclisi seçimlerinden sonra Mısır'ın siyasi sürecinde atılan yeni önemli bir adım olduğuna dikkat çekerken, seçimlerin sorunsuz yapılmasını umduklarını bildirdi. Sözcü Çin tarafı olarak, Mısır'daki siyasi sürecin istikrarlı şekilde ilerlemesi ve ülkede istikrar ve gelişme sağlanmasını umduklarını ifade etti.

Mısır'da iki gün sürecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylaması bugün başladı.

İRAN-UAEA GÖRÜŞMELERİ

ABD, İngiltere, Rusya, Çin, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu altı ülkeyle İran arasındaki yeni tur nükleer müzakereler Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün başladı. Uzmanlar, Amano'nun ziyaretinin Bağdat müzakereleri için olumlu bir hava oluşturduğuna işaret ediyor. İran nükleer görüşmelerinin ilk turu geçtiğimiz ay İstanbul'da yapılmıştı.

Öte yandan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Yukiya Amano, 21 Mayıs'ta Tahran'ı ziyaret ederek, İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri ve Nükleer Baş müzakereci Said Celili'yle görüşmüştü. Yukiya Amano, Viyana'ya dönüşünün ardından yaptığı açıklamada, İran ile nükleer programı konusunda süregelen çözümsüzlüğü gidermek konusunda fikir birliğine varacaklarını açıklamıştı.

(CİHAN)



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs