En Sıcak Konular

Diyarbakır'da olay çıktı

23 Mayıs 2012 14:48 tsi
Diyarbakır'da iş bırakma eylemi yaparak izinsiz yürüyen kalabalığa polis ekipleri tarafından biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Bir anda savaş alanına dönen cadde ve sokaklarda tazyikli suya hedef olan 1 kişi fenalık geçirdi.

Diyarbakır'da iş bırakma eylemi yapan memurlar, 4 ayrı koldan Dağkapı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Hükümet tarafından verilen zammı protesto etmek üzere toplanan kalabalık, Yenişehir ilçesi Ofis semtinden Dağkapı Meydanı'na doğru yürürken güzergahta geniş güvenlik önlemleri alındı. Kaldırımda yürümeleri için uyarılan grubun sloganlar atarak caddeleri trafiğe kapatmasının ardından polis yetkilileri ile kalabalık arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

AJANSLAR'dan elde edilen bilgiye göre ; Diyarbakır Adliye Sarayı önünde caddeyi trafiğe kapatarak yürüyen kalabalığa Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçlarından yolu boşaltmaları konusunda uyarı yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen caddede yürümeye devam eden kalabalığın önü çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Çevik kuvvet polisleri ile kısa süreli arbede yaşayan kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında ortalık savaş alanına döndü. Bir anda polis ekipleri ile göstericiler arasında taşlı ve tazyikli sulu olaylar alevlendi. Kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarından sıkılan su ve polislerin attığı biber gazından birçok kişi etkilenirken, kalabalık içinde bulunan ve tazyikli suya hedef olan bir kişi ise fenalık geçirdi. Arkadaşları tarafından kalabalıktan çıkarılan şahıs için bölgeye ambulans istendi.

Kısa süren arbedenin ardından kalabalık Dağkapı Meydanı'na doğru kaldırımları kullanarak yürümeye devam etti.

Sıhhıye'de polis müdahalesi

Hükümetin zam teklifini kabul etmeyerek bir günlük iş bırakma eylemi yapan Ankaralı çalışanlar, Sıhhıye'de oluşturulan barikatı aşmak isteyince polis müdahale etti.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam teklifinin yetkili sendikalar tarafından kabul edilmemesinin ardından memur sendikaları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Kamu-Sen'e bağlı sendikalara üye gruplar Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. Burada yapılan protestonun ardından grup, yola çıkmak istedi. Yolun girişinde barikat kuran polis buna izin vermedi. Grup daha sonra polis barikatını aşmak istedi. Grubun barikata yüklenmesi üzerine polis biber gazıyla müdahale etti.

Müdahale sırasında göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Müdahalenin ardından grup, çevre sokaklara dağıldı. Daha sonra tekrar toplanan grup buradan Kamu-Sen Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Polisin müdahalesinden Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da etkilendi. Polisin biber gazından etkilenen Koncuk, gözünü limon sıkarak rahatlamaya çalıştı.

Kayseri'deki eylemde arbede yaşandı

Kayseri'de hükümetin önerdiği maaş zammını kabul etmeyen memurlar eylem yaptı. Halayların çekilerek isteklerin dile getirildiği eylemde bazı sendika üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Kamu-Sen, Memur-Sen, KESK ve Eğitim Bir-Sen'e bağlı memurlar bugün iş bırakma eylemi yapıyor. Bu kapsamda sendika üyeleri sokağa indi. Kayseri'deki sendikalar önce farklı alanlarda seslerini hükümete duyurmaya çalıştı. Daha sonra sendikalar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak birlikte eylemlerine devam etti. Müzik eşliğinde çekilen halay ve sloganlarla başlayan eylem, sendika temsilcilerinin konuşmalarıyla sürdü. Konuşmalar yapıldığı sırada kısa süren bir arbede yaşandı. Farklı iki sendika üyesi, platform üzerinde birbirine saldırdı. Kavga, sendikacılar ve polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Türkiye Kamu-Sen Kayseri Temsilcisi Ali İhsan Öztürk, konuşmasında Başbakan, bakanlar ve Kayseri Valisi'ni tehdit etti. Öztürk, "Buradan valiye Başbakan'a, bakana sesleniyorum. Olur ya kazayla yanılır şaşar da bu eyleme katılan arkadaşlara bir işlem yapmaya kalkarsanız vallaha da billaha da o koltukta sizi oturtmam." dedi. Konuşmaların ardından mangal yakılarak üzerinde kızartılan simitler memurlara dağıtıldı. Göğsünde 'Sayın milletvekili' yazan bir kişinin elinde sucukla mangalın önüne gelmesi ve memurla alaylı konuşma yapması dikkat çekti. Maaş zammı eylemi, halaylarla sona erdi. Eylemin başladığı sabah saatlerinden itibaren polis, alanlarda geniş güvenlik önlemi aldı.



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs