En Sıcak Konular

Partisi kaybetse de Merkel önde!

23 Mayıs 2012 13:58 tsi
Almanya'da son yapılan Forsa anketine göre Alman Başbakan'ın partisi CDU puan kaybetmesine rağmen, Merkel gücünü korumaya devam ediyor.

Dünya bültenin de yer alan habere göre; Almanya'da son yapılan 'Pazar günü seçim olsa kimi seçerdiniz?' anketine göre koalisyonun büyük ortakları Hristiyan Demokratlar Birliği CDU/CSU oy kaybederken, liderleri Başbakan Angela Merkel, şahsi olarak populeritesini korumaya devam ediyor.

Haftalık dergi Stern ve özel televizyon kanalı RTL tarafından Forsa araştırma kurumuna yaptırılan istatistikte, CDU/CSU'nun Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti NRW'deki seçimlerden sonra oylarını 4 puan kaybederek yüzde 31'e düştüğü belirlendi. Sonu geldi denilen koalisyonun küçük ortağı liberal Hür Demokrat Parti FDP ise oylarını 1 puan artırarak yüzde 6'ya yükseldi. Bu durumda yüzde 5'lik barajı aştığından Federal Parlamentoya girme ihtimali de yükselmiş oldu.

Muhalefet partilerinden Sosyal Demokrat Parti SPD 1 puan artışla yüzde 27'ye ulaşırken, Korsanlar da yine 1 puanlık artışla yüzde 13'e ulaştı. Sol Parti ve Yeşiller ise yerinde saymaya devam ediyorlar.

Yeşillerin oy oranı yüzde 13, Sol Parti'nin ise yüzde 6.

Partisi oy kaybetmesine rağmen Başbakan Merkel halk arasında en sevilen siyasetçi ünvanını koruyor. NRW'deki seçimlerden kısa bir süre sonra yapılan araştırmada NRW'de yeniden seçimleri kazanan Hannelore Kraft, Merkel'i geçmeyi başarmış ve Almanya'nın olası yeni Başbakanı olarak görülmüştü. Ancak Kraft, Berlin'e gitmek istemediğini bildirmişti.

Son yapılan ankette Almanların yüzde 48'i Merkel'i destekliyor. Sosyal demokrat Kraft ise halkın sadece yüzde 29 oranında oyunu alabildi. SPD'nin başbakan adayı olabilecek diğer liderleri ise Merkel'i oldukça geriden takip ediyorlar. Steinmeier yüzde 30, Steinbrück yüzde 27, Gabriel ise sadece yüzde 9 oy alabildi.

Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,720 µs