En Sıcak Konular

TRT: Olayı ortaya çıkaran TRT'dir

23 Mayıs 2012 13:55 tsi
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), basında yer alan ‘TRT’yi içeriden çarptılar’ haberinde geçen 2 dolandırıcının kurumla hiçbir ilgisinin olmadığını, olayda TRT’nin şikayetçi olduğunu açıkladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), basında yer alan ‘TRT’yi içeriden çarptılar’ haberinde geçen 2 dolandırıcının kurumla hiçbir ilgisinin olmadığını, olayda TRT’nin şikayetçi olduğunu açıkladı.

TRT’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Haberde 'dolandırıcı' sıfatıyla bahsedilen iki kişinin TRT ile hiçbir bağları yoktur. Dolayısıyla da TRT’nin 'içeriden çarptırılması' söz konusu değildir. TRT, haberde bahsi geçen konuda müştekidir. Yani şikayetçidir. Olayı ortaya çıkaran taraftır. 2011 Ağustos ayında TRT’nin şikayetiyle başlayan soruşturmanın neticesinde iki kişinin tutuklanması, TRT’nin uğraşıları sonunda olmuştur. Bahsi geçen haberde yer alan '300 bin TL' yanlış bilgidir; tutuklanan şahıslar TRT’yi 152 bin TL dolandırmak istemişlerdir. Biri bayan birisi esnaf iki kişi, TRT’yi nitelikli evraklar kullanarak dolandırmaya kalkışmış ve TRT yetkililerince adli makamlara şikayet üzerine tahkikat başlatılmıştır. Olay, haberde yazıldığı gibi, 'bir ihbarın değerlendirilmesi üzerine' olmamıştır. Bizzat TRT yetkilisi personel, müşteki sıfatıyla şikayetçi olmuştur.”


İLGİLİ HABER

TRT İstanbul Televizyon Müdürlüğü'nde operasyon

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen bir ihbarı değerlendirerek TRT İstanbul Televizyon Müdürlüğü'nde operasyon yaptı.

TRT Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Televizyon Müdürlüğü'nde ortaya çıkarılan reklam yolsuzluğunda iki TRT çalışanı tutuklandı.

Milliyet gazetesi Ankara Bürosundan Tolga Şardan'ın haberine göre zanlıların, sahte fatura karşılığında bir reklam ajansına 300 bin lira ödeme yaptığı belirlendi.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen bir ihbarı değerlendirerek TRT İstanbul Televizyon Müdürlüğü'nde operasyon yaptı.

GİZLİ OPERASYONDA SAHTE FATURALAR BULUNDU

Savcılık talimatıyla yapılan ve gizli tutulan operasyonda, kurumun reklam bölümünde çalışan iki görevlinin bir reklam firması yetkilisinden aldıkları sahte fatura karşılığında 300 bin lira ödeme yaptıkları anlaşıldı.

Usulsüz olarak yapılan bu ödemeyle kurumun zarara uğratıldığı gerekçesiyle, iki TRT görevlisiyle birlikte reklam ajansı yetkilisi gözaltına alındı.

Emniyette sorgulanan zanlılar, daha sonra savcılığa çıkarıldı.

İsimleri gizli tutulan zanlılar, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ortaya çıkarılan bu olayın ardından kurum içinde idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Bu soruşturma çerçevesinde, geriye doğru bazı ödemelerin de mercek altına alındığı ifade edildi.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs