En Sıcak Konular

ABD Georgia Valisi Türkiye'ye için geliyor

23 Mayıs 2012 11:39 tsi
ABD Georgia Valisi Nathan Deal, iş ve ticaret bağlantılarını ve karşılıklı fırsatları değerlendirmek amacıyla Türkiye'ye geliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Vali Deal'ın önderlik ettiği heyette; ABD Dışişleri Bakanlığı Georgia Hükümetlerarası İlişkiler Özel Temsilcisi Reta Jo Lewis, Georgia Dışişleri Bakanı Brian Kemp, Georgia Ekonomik Kalkınma Departmanı Başkanı Chris Chris Cummiskey, Georgia Tarım Departmanı Başkanı Gary Black, Georgia Liman İdaresi İdari Direktörü Curtis Foltz, Georgia Ticaret Odası Başkanı Chris Clark, Georgia Üniversite Sistemi Rektörü Hank Huckaby ile Georgia'nın tarım, eğitim, ticaret sektörlerinin liderleri ile Coca-Cola, Delta Havayolları, Gulfstream Havacılık ve daha birçok şirketin üst düzey yöneticileri bulunuyor.

Vali ve delegasyondaki iş adamları, uzun sürecek dostlukların ve karşılıklı yarar sağlayan iş fırsatlarının temelini atacak ilişkiler geliştirmek için üst düzey hükümet yetkilileri ve sektör liderleri ile 28-31 Mayıs tarihleri arasında bir araya gelecek.
Ziyarete ilişkin bir değerlendirmede bulunan ABD Georgia Valisi Nathan Deal, ''Georgia olarak bu ziyaretimiz sırasında uzun vadeli dostlukların ve karşılıklı fayda yaratacak iş fırsatlarının temelini oluşturacak ilişki ve bağlantıları kurmayı arzu ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN İLK 20 PAZARININ ARASINDA

Bu arada verilen bilgilere göre, 60 ülkeden 3 bin 600 uluslararası şirket Georgia eyaletinde bulunuyor. Buna ek olarak Delta Havayolları, Coca-Cola ve UPS de dahil olmak üzere Fortune 500 listesindeki 15 şirketin merkezi de Georgia'da.
2011 yılında Türkiye, Georgia'nın dünyadaki ilk 20 pazarı arasına girdi. Eyalet geçen yıl Türkiye'ye 600 milyon dolar değerinde ihracat yaptı. Pamuk/kumaş, makine ve araçlar gibi önde gelen ihracat kalemlerinin tümü son çeyrekte 3 basamaklı büyüme gerçekleştirdi. ABD'nin en hızlı büyüyen ve en büyük 4. derin su limanı olan Savannah Limanı'ndan İstanbul, Gemlik, İzmir ve Mersin'e haftalık seferler yapılıyor. Türkiye pazarı, özellikle Georgia'nın en büyük endüstrisi olan tarım konusunda Georgia için birçok sinerji olanağına sahip.

Georgia'da aynı zamanda Türkiye Fahri Konsolosluğu, Güneydoğu ABD Türk-Amerikan Ticaret Odası ve İstanbul Merkezi de bulunuyor. Georgia'dan ABD'nin yüzde 80'ine iki saatlik bir uçuş ile ulaşılabiliyor. Georgia'nın iyi konumlanmış ve iyi bağlantılara sahip altyapısı malların ve insanların hızlı ve verimli bir biçimde hareket etmesini sağlayarak ticareti hızlandırıyor. Eyalet, dünyanın en yoğun ve verimli yolcu havalimanına ve ABD'nin en kapsamlı yer üstü ulaşım ağına ev sahipliği yapıyor. Savannah limanı ABD'nin dördüncü en büyük ve en hızlı büyüyen derin su limanıdır.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,861 µs