En Sıcak Konular

İstanbul'un ulaşım ağı güçlenecek

23 Mayıs 2012 11:27 tsi
İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri de hazırlanacak rapor doğrultusunda bakıma alınacak.

İstanbul'da otoyol ve bağlantı yolları üzerindeki 482 adet yapıdan, trafik yoğunluğu ve sismik duyarlılık kriterleri gözetilerek ele alınan 277 adet köprü, viyadük ve tünelde, depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Avrupa ve Asya kıtaları arasında sabit bağlantı olarak Türkiye ulaşım ağının çok önemli iki halkası olan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü kontrollüğünde yapılacak çalışma kapsamında incelendikten sonra hazırlanacak rapor doğrultusunda bakıma alınacak.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Japon uzmanların da yer aldığı ve Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nün de katılımıyla hazırlanan Fizibilite Etüdü Raporu'na göre, İstanbul karayolu ulaşımının önemli ve öncelikli ana yapılarını; Birinci Boğaz Köprüsü, Birinci Boğaz Köprüsü Yaklaşım Viyadüğü (Asya tarafı), Birinci Boğaz Köprüsü Yaklaşım Viyadüğü (Avrupa tarafı), Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Eski Haliç Köprüsü, Eski Haliç Köprüsü Yaklaşım Viyadüğü, Yeni Haliç Köprüsü (Batı), Yeni Haliç Köprüsü Yaklaşım Viyadüğü (Batı), Yeni Haliç Köprüsü (Doğu), Yeni Haliç Köprüsü Yaklaşım Viyadüğü (Doğu B), Yeni Haliç Köprüsü Yaklaşım Viyadüğü (Doğu C), Ortaköy Viyadüğü V 408, Ortaköy Viyadüğü V 409, Ortaköy Viyadüğü V 411 ve Mecidiyeköy Viyadüğü'nün oluşturduğunu kaydetti.

AA'da yer alan habere göre, İstanbul'daki 15 adet köprü ve viyadüğün depreme karşı güçlendirilmesi için Japon hükümetinden dış kredi sağlandığını ve İstanbul'un karayolu ulaşımının önemli ve öncelikli ana yapılarını oluşturan köprü ve viyadüklerin depreme karşı güçlendirme projelerinin tamamlandığını ifade eden Turhan, yapım çalışmalarına 13 Mart 2006 tarihinde başlanan İstanbul'daki büyük açıklıklı köprülerin sismik takviye projesinin, 21 Ağustos 2010 tarihinde tamamlandığını belirtti.

Boğaz köprülerinin genel muayenelerinde, ''Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Bakımı, Onarımı ve Yapısal Takviyesi Mühendislik, Müşavirlik Hizmetleri İşi''nin 2011 yılında ihale edildiğini, işe 2012 yılında başlandığını ve çalışmaların devam ettiğini belirten Turhan, bu kapsamda Boğaz köprülerinde yapılması planlanan bakım ve onarım çalışmalarının, uygulama detay ve projeleri hazırlanarak, uygulama ihalesinin yapılmasının planlandığını anlattı.


Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs