En Sıcak Konular

Kimse hak mağduriyeti yaşamayacak

23 Mayıs 2012 11:20 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm sürecinde kimsenin hak mağduriyeti yaşamayacağını belirterek, ''Kimsenin elektriğini, suyunu 60 günde kesip kapı dışarı etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm süreciyle ilgili bazı konulara açıklık getirdi.

Anlaşmayla tahliye edilen yapıların maliklerine, bu yapılarda ikamet eden veya iş yeri bulunanlara hatta uygulamanın gerektirmesi halinde riskli yapıyı kullanan kişilere de geçici konut, iş yeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabileceğini belirten Bayraktar, bu kapsamda düşük faizli krediler önerebileceklerini bildirdi.

AA'da yer alan habere göre, kentsel dönüşüm sırasında kimsenin hak mağduriyeti yaşamayacağını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

''Arsa payları, konutlar üzerinden, hakları neyse her birini vermeye çalışacağız. Hep dillendirilen bir şey var; 'Vatandaşların evlerinin boşaltılması Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek. Boşaltılmadığı takdirde 60 gün içinde boşalttırılacak.' Böyle bir şey yok. Kimsenin elektriğini, suyunu 60 günde kesip kapı dışarı etmeyeceğiz. Yasayla birlikte hak sahipleri, parsellerin tevhit edilmesine, münferit veya birleştirilerek veya imar adası bazında uygulama yapılmasına, yeniden bina yaptırılmasına, payların satışına, kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ve diğer usullerle yeniden değerlendirilmesine sahip oldukları hisseleri oranında paydaşlarıyla karar verecek.''

Konutunu ve iş yerini imkanlarıyla yapmak veya edinmek isteyenlere de düşük faizli geri ödemesi kolay krediler kullandırılacağına işaret eden Bayraktar, yoksul veya dar gelirlilere daha da uygun şartlarda konut veya iş yeri verileceğini belirtti.

Proje uygulamalarının yapıldığı illerdeki mevcut ekonomik yapı, doğal afetin ortaya çıkardığı durumlar, konut rayiç ve enkaz bedelleriyle uygulama alanındaki kişilerin mal varlığı ve gelirinin göz önünde bulundurulacağını bildiren Bayraktar, ''Bakanlar Kurulu kararıyla yapılacak konutların maliyetleri, yapım maliyetlerinin de altında belirlenebilecek ve sosyal donatı ve altyapı harcamaları uygulama maliyetine dahil edilmeyebilecek'' ifadelerine yer verdi.



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,840 µs