En Sıcak Konular

Gaz giderici bitkiler

23 Mayıs 2012 10:48 tsi
Gaz giderici bitkiler Gaz giderici bitkiler ile birlikte gaz sorunlarınızdan arınabilirsiniz...

Gazlar, insanların sindirim sistemlerinde oluşan ve kişinin sindirim kanalında oluşan faz sebebiyle çıkan ses bazen insanları utandırıcı ve rahatsız edici şekillere sokabilir. Bunlardan kurtulmanız için bazı etkenlere dikkat etmeniz gerekiyor, fazla yutulan havadan ve yediğiniz yiyeceklerden içeceklerden kaynaklanan durumlar olabilir. Yemeklerinizi fazla hızlı yemeyiniz.

Profesör Doktor Ahmet Maranki gaz problemlerine karşı bitkisel formüller öneriyor.


Bitkisel yağlar ile gaz problemlerinize son verebilirsiniz. Kimyon yağı ve susam yağı ile karın bölgenizi ovabilirsiniz, masaj yapabilirsiniz. Bunun harici anason yağı ve elma yağı ile aynı işlemi yapabilirsiniz. Bitkisel yağlar ile gaz problemlerinize çözüm bulabilirsiniz.

Bitkisel çaylar ile gaz sorunlarınızı durdurabilirsiniz. Örneğin günlük hayatınızda kahve, çay gibi içecekler yerine, elma çayı ve adaçayı içerek gaz sorunlarınızı en aza indirebilirsiniz.

Zencefil tam bir mide ve bağırsak dostudur. Tamamen bağırsak gazlarının oluşumunu engeller. Zencefilin yaklaşık olarak bir parçasını soyun ve daha sonra bunu rendeleyin, üzerine biraz su katarak 5 dakika kaynatın ve ardından çiçek b alı ile tatlandırıp içebilirsiniz. Zencefil ve bitkisel yağlar, bitkisel çaylar ile “gaz oluşumunu ve problemini” engelleyebilirsiniz.

Profesör Doktor Ahmet Marankinin bitkisel reçetelerinde yer alan gaz giderici formül yukarıdaki gibidir, aşağıdaki anlatmış olduğumuz gaz yapan besin gruplarını biraz daha azaltarak ve gaz giderici bitkisel çaylara yoğunlaşarak kendinize bir ilaç tedavisi uygulamış olursunuz.

Gaz giderici bitkisel çay formülleri ile de gaz hastalığınızı, tedavi edebilmeniz mümkündür. Gaz giderici olarak bilinen ve en faydalı olan bitkisel çaylar şöyledir; Adaçayı, anason çayı, dağ çayı, melissa çayı, nane çayı, nane limon çayı, rezane çayı, ıhlamur çayı ve son olarak papatya çayını tavsiye ediyoruz. Papatya çayını bebeklerde gaz giderici bir bitkisel formül olarak kullanabilirsiniz.

Gazdan kurtulmanız için gaz yapıcı besinlerden ve yiyeceklerden uzakda durmanız gereklidir. En çok gaz yapan besin grupları, baklagiller, fasulye, kuru fasülye, soya fasülyesi, bezelye gibi besin gruplarıdır. Bunun yanında patates ve şalgamda aynı şekilde gaz yapar

Gaz yapan sebzeler; Kabak, turp çeşitleri, soğan, brokoli, lahana, karnabahar, salatalık gibi besinlerde gaz yapıcı sebzeler arasındadır. Meyve olarak, erik, kayısı, elma, muz ve üzüm de gaz yapıcı meyveler arasındadır. 

Bu haber 2,506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,489 µs