En Sıcak Konular

Recai Birgün: Bilsem kamerayla gezerdim

23 Mayıs 2012 09:15 tsi
Recai Birgün: Bilsem kamerayla gezerdim Bülent Ecevit'in koruması Recai Birgün, sanıklardan Mehmet Haberal'ın bir sorusu üzerine, "Bugünlerin yaşanacağını bilseydim, o dönemde elimde kamerayla gezerdim." diye konuştu.

Ergenekon davasının 186. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmaya, önceki oturumda tanık olarak dinlenilen merhum Ecevit'in eski koruma müdürü ve eski DSP Milletvekili Recai Birgün de katıldı. Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı'nın Birgün'e yönelttiği suçlayıcı sorular üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Tanığı yargılamıyoruz. Bu kabul edilemez. Sorularınız tanığın düşüncelerini sorgular vaziyette.'' dedi.

Helvacı'nın, "Ecevit hakkında iş göremezlik raporu verileceği bir duyum mu, yoksa size hastaneden arayarak kati raporu için çağırdılar mı?'' sorusuna Birgün, "Haberal beni telefonla aradı. Son bir kontrole gelmemizi istedi. 'Kati rapor tabirini kullandı mı' tam olarak hatırlamıyorum.'' diye cevap verdi. Ardından tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet Haberal'a söz verildi. Haberal'ın "Bülent Ecevit'in hastanede 8 ay tedavi edilmesi gerektiğini size kim söyledi? Elinizde belgeniz var mı?'' şeklindeki sorusuna Birgün, "Sohbet arasında söylendi. Konuya ilişkin elimde bir belge yok, söylenenlerden başka. Bugünlerin yaşanacağını bilseydim elimde kamerayla gezer, bütün süreci kameraya alırdım." şeklinde cevap verdi. Dünkü duruşmada 'tanık' sıfatıyla dinlenen Mehmet Emin Karamehmet, sanıklardan Levent Ersöz'ün kendisiyle Tuncay Özkan'ın yeniden işe alınması konusunda görüştüğünü söyledi. Ersöz ve Hasan Atilla Uğur ile 2002 yılında jandarma sosyal tesislerinde Pamukbank'la ilgili de görüştüğünü belirten Karamehmet, "Pamukbank'la ilgili sual sordular. Cevapladım. İkisi de üniformalıydı.'' şeklinde konuştu.

zaman

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,191 µs