En Sıcak Konular

Yüz nakli yapılan Çolak, konuşmaya başladı

22 Mayıs 2012 17:25 tsi
Antalya'da yüz nakledilen 35 yaşındaki Turan Çolak, anlaşılır bir şekilde konuşmaya başladı.

Türkiye'de dördüncü yüz nakli olan Turan Çolak, anlaşılır bir şekilde konuşmaya başladı. Çolak, doktorlarına, nakil yaptırdığı için çok memnun olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzünün nakledildiği 35 yaşındaki Turan Çolak'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Çolak'ın sağlık durumu hakkında bilgi vermek için Akdeniz Üniversitesi yönetimi basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici katıldı.

Başhekim Abdullah Erdoğan, Turan Çolak'ın son durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Konuşması gayet güzel, anlaşılır. Bir şikayeti olup olmadığını sordum. Bana anlaşılır bir şekilde cevap verdi. Kardeşine yüzünün nasıl olduğunu sormuş. Kardeşi çok güzel olduğunu söylemiş. Şu anda yeni yüzünden çok memnun olduğunu söylüyor." dedi. Abdullah Erdoğan, riskin kalktığı dönemde hastayı kameralar karşısına çıkaracaklarını kaydetti.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, kritik ilk 10 günlük sürecin bitmesine 3 gün kaldığını, şu anda durumunun çok iyi olduğunu ifade etti. Turan Çolak'ın net bir şekilde konuşabildiğini belirten Özlenen Özkan, "Yiyip içebiliyor. Kan değerleri çok iyi. Enfeksiyon yok. Göz kapaklarındaki hareketin en az 3 ay sonra olmasını bekliyoruz. Net görmesi için 6 ay gerekli. Ağlamaması için hiçbir neden yok. Gözlerine müdahale için şu an erken bir dönem. Estetik anlamda bir ameliyata ihtiyacı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Turan Çolak'ın psikiyatri açısından bir sıkıntısı olmadığını söyledi. Turan Çolak'ın yüzündeki ciddi problem sebebiyle nakile çok istekli olduğunu belirten Geçici, "Bugün ilk defa görüştüm. Toparladıktan sonra, riskli durum bittikten sonra görüşmelerimiz başlayacak, hayata hazırlamaya çalışacağız" dedi. 

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs