En Sıcak Konular

Altındaki düşüş alım fırsatı yarattı

22 Mayıs 2012 14:45 tsi
Piyasanın sakin olduğunu belirten uzmanlar, altındaki düşüşlerin alım fırsatı yaratabileceğini, ilk desteğin 1.585 dolar seviyelerinde olduğunu belirtiyorlar.

Dünya gazetesinden yer alan habere göre; Yunanistan kaynaklı politik sorunların yanı sıra Yunanistan'ın Euro Bölgesinden çıkıp çıkmayacağının tartışıldığı bir ortamda 1.500 dolara doğru gerileyen altının ons fiyatı, G-8 zirvesinden gelen büyüme ve istihdam artıcı mesajlar, FED'in 3.tur tahvil alımına gidebileceğine dair beklentiler ve açık pozisyon kapama amaçlı alımlara 1.520 dolar desteğinden hareketle 1.600 dolara doğru yükseldi.

Altında 16 Mayıs Çarşamba günü yaşanan şiddetli düşüşün ardından New York Ticaret Borsasının Comex bölümünde haziran vadeli altının onsu 1576,15 dolardan işlem görüyor.

Altın dünkü işlem fiyatı 1.594,25 dolar/ons seviyelerindeydi.

Piyasanın sakin olduğunu belirten uzmanlar, altındaki düşüşlerin alım fırsatı yaratabileceğini, ilk desteğin 1.585 dolar seviyelerinde olduğunu belirtiyorlar.

Yatırımcıların, Avrupa kaynaklı endişelerle ''Güvenli Liman'' olarak altına değil, dolara yönelmesiyle altın fiyatlarının daha riskli yatırım araçlarıyla beraber hareket ettiğini kaydeden uzmanlar, tüm olumsuzluklara rağmen Çin ve Hindistan'dan gelen fiziki talebin olumlu bir gösterge olduğunu vurguluyorlar.

Altın vadeli işlemleri 16 Mayıs'tan beri en düşük seviye olarak 1.526,95 dolar seviyesinden destek bulurken, 8 Mayıs'ta görülen 1.639,05 dolar ise en yüksek direnç seviyesi olarak belirlendi.

Bakır

Bakır fiyatları Çin'den gelen açıklamaların yanı sıra Avrupa'daki borç krizini izlemeye devam ediyor.
Yaklaşık yüzde 40'lık bir oran ile dünyadaki en büyük bakır tüketicisi konumunda bulunan Çin'in proaktif maliye politikası izleyeceğini vurgulaması ve Çin'de ekonomik canlanma beklentileriyle dün New York Ticaret Borsasının Comex bölümünde 3.525 dolardan işlem gören temmuz vadeli bakırın libresi, bugün 3.492 dolara geriledi.

Bakır fiyatları 30 Nisan'da 3.861 dolarla son bir ayın en yüksek seviyesini görürken, 18 Mayıs itibariyle 3.432 dolarla en düşük seviyesine gerilemişti.



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs