En Sıcak Konular

Sağlıkçılar da iş bırakıyor!

22 Mayıs 2012 14:35 tsi
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, insan onuruna yakışır bir zam için yarın hizmet üretmeyeceklerini belirtti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, insan onuruna yakışır bir zam için yarın hizmet üretmeyeceklerini belirterek, eylem günü sadece yatan ve acil hastaların tetkik ve tedavilerinin yapılacağını bildirdi.
Kahveci, yaptığı açıklamada, Türk Sağlık-Sen olarak, yarın hastanelerde iş bırakarak, memurlara teklif edilen düşük zammı protesto edeceklerini açıkladı. Hükümetin memura gülünç bir zam teklifi yaptığını vurgulayan Kahveci, "Daha iyi mali ve sosyal haklara kavuşmak ve dikkate alınmaya bile değmeyecek zam maaşı oranını protesto etmek için yarın hastanelerde hizmet üretmeyeceğiz" dedi.

Vekile 15 dakikada yüzde 45 zam

Hükümet’in, milletvekillerine 15 dakikada yüzde 45 zam yaptığını, son bir yılda doğalgaza yüzde 30, elektriğe yüzde 19, benzine yüzde 23 zam yapıldığını kaydeden Kahveci, şunları ifade etti:

"İş memura zamma gelince yüzde 3, yüzde 4’ü layık görmeleri memurları çileden çıkartmıştır. Biz de sağlık çalışanları olarak hükümetin bu tutumunU protesto etmek için yarın tüm Türkiye’de hastanelerde sağlık kuruluşlarında iş bırakma eylemini gerçekleştireceğiz. İnsan onuruna yakışır bir zam için yarın hizmet üretmeyeceğiz. Yarın yoksulluğa mahkum bırakılmak ve enflasyona ezdirilmek istenen memurlarımız ve vatandaşlarımızın hakkını savunmak için iş bırakıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın iş bırakma eylemimiz dolayısıyla bizi anlayışla karşılamasını istiyor, acil durumları haricinde hastanelere gitmeyerek eylemimize destek vermelerini bekliyoruz."



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,442 µs