En Sıcak Konular

Erdoğan, memura son sözünü söyledi

22 Mayıs 2012 14:10 tsi
Memur, Başbakan Erdoğan'dan da umduğunu bulamadı. Erdoğan, toplu sözleşme için son sözü söyledi.

Memurun son umudu da bitti. İş bırakmayı gündemine aldı. İmzaların atılmasına saatler kala masadan kalkan memur konfederasyonları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da umduğunu bulamadı.

Başbakan, masadan kalktıktan sonra kendilerini arayan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya, "Bütçe açığı, cari açık, Orta Vadeli Mali Plan ve kamu mali disiplinini" gerekçe göstererek "Bu son teklifimiz" dedi. Başbakan'ın bu cevabı üzerine Memur-Sen de iş bırakma eylemini gündemine aldı.

Memur-Sen adına toplu sözleşme masasında yer alan Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, "Bu saatten sonra artık yeni bir teklif çıkacak görünmüyor" dedi. Tonbul, yüzdelik zammın memura faydası olmadığını; asıl taleplerinin taban aylık zammı olduğunu vurguladı. Ancak hükümetin buna hiçbir şekilde karşılık vermediğini belirterek, memur maaşının yarısının tazminatlardan oluştuğunu, bu nedenle emekli ikramiyesi ve maaşının düşük kaldığını söyledi. ""Bizim bu koşullarda toplu sözleşme imzalamamız mümkün değil" dedi.

Masadan kalktıktan sonra Başbakan ile görüşüp görüşmedikleri sorumuz üzerine Tonbul, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Başbakan ile görüştüğünü söyledi. Tonbul, "Başbakan da cari açıktan, bütçe açığından, Orta Vadeli Plan hedeflerinden söz ederek, kamu mali disiplinini bozamayacaklarını belirterek, bunun son teklifleri olduğunu söylemiş. Dolayısıyla bizim açımızdan şuan için yapacak birşey kalmadı" dedi.

5 BİN KİŞİYLE HAKEME

Haksöz haber'de yer alan habere göre, Çarşamba günü Ankara'da ilk eylem olarak 5 bin kişiyle kamu hakem heyetine başvuracaklarını açıklayan Tonbul, "Bunun ardından iş bırakma dahil her türlü eylemi tartışıyoruz" dedi. Tonbul, uzlaşmazlık tutanağının imzalanmasının ardından 3 gün içinde hakem heyetine başvurulacağını; heyetin de 5 gün içinde karar vermesi gerektiğini anımsatarak, heyetin kararı için son kararın 29 Mayıs olduğunu vurguladı.

Ancak memurun eylem yapması için son günün beklenmesi gerekmediğini belirten Tonbul, Memur-Sen'in bugüne kadar iş bırakmayı gündemine almadığını, ancak bugünden sonra iş bırakmanın da eylem biçimi olarak gündemlerinde olduğunu açıkladı.

TWİTTER'LI EYLEM

Memur-Sen, heyet başvurusunun ardından ikinci eylemini sosyal medya üzerinden yapacak. Yüz binlerce Memur-Sen üyesi kamu çalışanı, twitter üzerinden Bakanlar Kurulu'na, milletvekillerine twitter atarak taleplerinin karşılanmasını isteyecek.

Tonbul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "2012 için 3 artı 3 verileceğini herkes biliyordu, bütçede bunun için ayrılan ödenek belliydi" sözlerini de eleştirerek şöyle konuştu:

"Toplu sözleşme yasası geç çıktı. Ağustos'ta çıksaydı, hemen toplu sözleşmeyi yapardık. Kaynak da bütçeye ona göre konulurdu. Ama böyle olmazdı. Bütçe dengelerinden vazgeçilmeyecekse, toplu sözleşmenin ne mantığı var?"



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs