En Sıcak Konular

'Terör örgütü propagandası' davası başladı

22 Mayıs 2012 13:37 tsi
Ankara'da, 13 Mart 2011'de Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) öncülüğünde düzenlenen ''Nitelikli Sağlık Hizmeti İçin Çok Ses Tek Yürek'' adlı mitinge katılan 3 öğrenci hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan ayrı ayrı açılan davala

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davalar peş peşe görüldü. Sanıklar ve avukatlarının katıldığı duruşmaları, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Eriş Bilaloğlu ve bazı öğrenciler de izledi.

Sanık Zülküf Akelma, ifadesinde, mitinge katıldığını ve mitinge katılan grubun düzenli biçimde hareket etmesini sağlamak için megafon taşıdığını söyledi.

Akelma, mahkeme heyetinin, ''mitingde terör örgütünün marşı olarak da kullanıldığı savunulan türküyü söyleyip söylemediğine'' yönelik sorusu üzerine, ''Tıp öğrencisi olarak mitinge katıldım. Söz konusu türkünün terör örgütünün marşı olarak kullanıldığını bilmiyordum. Kürtçeyi de tam olarak bilmiyorum. Miting esnasında bu türkünün nakaratlarına ya da melodilerine eşlik etmiş olabilirim. Şarkının sözlerini, hakkımda soruşturma açıldıktan sonra yaptığım araştırmalarda öğrendim'' dedi.

Akelma'nın avukatı ise türkünün, bir müzik grubunun albümünde de bulunduğunu ve futbol maçlarında da söylendiğini dile getirdi.

Sanık Yavuz Kılıç da hakkındaki davada, mitinge katıldığını, ancak türküye eşlik edip etmediğini hatırlayamadığını, Kürtçe de bilmediğini ifade etti.

Kılıç, dosyadaki görüntülerde yer alan kişinin kendisi olup olmadığından emin olamadığını kaydetti.

Sanık Özgür Yıldırım da mitinge katıldığını, ancak suç unsuru taşıyan herhangi bir slogan attığını düşünmediğini dile getirdi.

Sanıkların avukatları, müvekkillerinin beraatlarını talep etti.

Mahkeme, sanıkların, mitingde, davaya konu türküyü söyleyip söylemediklerinin görüntülerden tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan, duruşma öncesinde Ankara Adliyesi önünde toplanan bir grup, basın açıklaması yaparak, davaları protesto etti.

aa

Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,392 µs