En Sıcak Konular

Toker: Dedem döneminde dini kitap toplatılmış

22 Mayıs 2012 12:22 tsi
İsmet İnönü'nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsüm Bilgehan Toker, dedesi İsmet İnönü döneminde CHP'nin dini kitap toplattığını söyledi. Toker, toplatılan dini kitapların içindeki bilgilerin yanlış olduğunu savundu.

İnönü'nün torunu CHP Milletvekili Toker, Eskişehir'de partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir süre sohbet eden Toker, soruları cevapladı.

DEDEM CAMİ YAPTIRMIŞTIR

Bir partilinin, "CHP'yi dinsizlikle itham ediyorlar. Eskişehir'deki İsmet Paşa köyünde cami var. O camiyi dedeniz İsmet İnönü'nün yaptırdığı söyleniyor. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Toker, "CHP olarak geçmişte de şimdi de dini hiçbir şekilde siyaset için kullanmadık. Yaptırmıştır da. Benim haberim yoktur. Gazeteye vermemişlerdir. Yani bunu söylememiştirler." dedi.

Gerçek laikliğin devlet ile dinin ayrılması olduğunu kaydeden Gülsüm Bilgehan Toker, ailesinin dinine, diyanetine bağlı olduğunu, bunu hiç bir zaman söylemek zorunda olmadığını vurguladı. Büyük hakaret ve iftiralarla karşılaştıklarının altını çizen Toker, en sonunda 'İftira en büyük günah' demek zorunda kaldıklarını vurguladı.

ARAŞTIRDIK, GERÇEKTEN TOPLATILMIŞ

'İnönü dînî ve namaz kitaplarını toplattı' dendiğini hatırlatan Toker, şöyle devam etti: "Araştırdık, toplatılmış gerçekten. Ama toplatılma nedeni bu kitapların içindeki bilgilerin yanlış olması. Müslümanlığa uymaması. İslam karşıtı birtakım bilgilerin saçma yazılmasından dolayıdır. Ayrıca bir şey söylüyoruz, hemen karşısında bir laf söylüyorlar. Evet, onlar toplatılmış. Ama başka namaz kitabı, mevlit kitabı var mı imiş. Tabi ki varmış. Araştırdık bulduk. O dönemde 70 tane namaz kitabı ve mevlit kitabı var."

EVİMİZDE HEP MEVLİT OKUTUYORDUK

Çocukluğunun dedesi İsmet İnönü'nün yanında geçtiğini, evlerinde hep mevlit okutulduğunu anlatan Gülsüm Bilgehan Toker, "Ben çocukken büyük babaannem ve dedemle yaşıyordum. Dedem yaşarken de öldükten sonra da biz her yıl mevlit okutuyorduk. Bunu da söylemekten gerçekten üzülüyorum. Biz 40 yıldır bir tek gazeteciye mevlit sırasında fotoğraf çektirmedik." diye konuştu.

MEVLİTLERE ASKER EŞLERİ DE GELİYORDU

O mevlitlere gelenlerin asker, siyasetçi ve devlet adamlarının eşleri olduğunu ifade eden Toker, şunları kaydetti: "O mevlide gelenlerin hepsi komutanların eşi. Şu anda cezaevinde olan komutanların eşleri başörtülü bizimle birlikte idi. Devlet adamları, milletvekili eşleri. Sizi açıklıkla söylüyorum CHP'li değildi hepsi. 40 yıldan bu yana iktidarda hangi parti varsa, o partinin meclis başkanı, eşi, liderlerin eşleri gelmiştir mevlide. İsimlerini saygımdan dolayı söylemiyorum. Hepsi aynı şekilde başlarını örtüp mevlidi dinlemişlerdir." 

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,441 µs