En Sıcak Konular

Sarrazin'den Türkiye'ye övgü

22 Mayıs 2012 12:21 tsi
Almanya'da "Avrupa'nın Euro'ya İhtiyacı Yok" adlı kitabı dün piyasaya verilen Thilo Sarrazin'e gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yeni kitabında Almanya'nın ortak para birimi Euro'yu kurtarmak için gösterdiği çaba ile Yahudi soykırımı arasında bağ kuran SPD'li eski bankacı diğer yandan Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde yayınlanan tam sayfa mülakatta Türkiye'nin ekonomi politikalarına övgü yağdırarak yine herkesi şaşırtmayı başardı.
 
Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble'yi "ekonomi bilmemekle" suçlayan Thilo Sarrazin, "Mesela ben bankacı olarak 60 yaşın üzerinde içişleri bakanı olmaya cesaret edemezdim. Ancak tersinden bakınca eskiden içişleri bakanı olan Schaeuble maliye bakanlığına soyundu." diye konuştu.

Schaeuble'nin enflasyon artışını göze almayı öngören reçetesinin ancak AB genelinde yüzde 4 ila 5 arasında seyretmesi halinde işleyeceğini belirten Sarrazin sözü daha sonra Türkiye'ye getirerek, "Ben yüksek enflasyona prensipte karşı değilim. Örneğin Türkiye yüksek enflasyona paralel olarak yüksek büyüme ile parasının değerini azaltarak bunu gayet iyi başarıyor. Ancak nüfusu yaşlanan ve emeklilerini finanse etmek zorunda olan Almanya'da bu mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"SARRAZİN, MARK ŞOVENİSTİ"

Bu arada Sarrazin'e tepki verenlerin başında gelen Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkanı Jürgen Trittin eski bankacıyı "Mark Şovenisti" olarak niteleyerek ileri sürdüğü tezleri "acınası" bulduğunu belirtti. Önceki gün ARD kanalındaki bir tartışma programına konuk olan Sarazzin, yayından önce stüdyosunun önünde toplanan kalabalık bir grup tarafından protesto edildi. Aynı programa katılan SPD'li partidaşı Peer Steinbrück ise canlı yayında Sarrazin'in tezlerine "deli saçması" ve "pislik" ifadeleriyle karşılık verdi. Yeni kitabında AB'nin ortak borçlanma tahvili çıkarmasını isteyen SPD'yi eleştiren Sarrazin, burada da asıl yükü yine Almanya'nın üstleneceğini ileri sürerek, "Fazlasıyla Alman tipi bu reflekse göre Almanya'nın Yahudi soykırımı ve II. Dünya Savaşı'ndaki sorumluluğunun bedeli ancak bütün paramız Avrupa'nın eline verilince ödenmiş sayılacak." ifadelerine yer veriyor.

"YİNE YANLIŞ TARAFTA"

Diğer yandan Hıristiyan Birlik Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder Bild gazetesine yaptığı açıklamada Sarrazin'in yine yanlış tarafta yer aldığını belirtti. SPD'nin mali politikalar sözcüsü Carsten Schneider de Sarrazin'in eleştirilerini "nasyonalist ve tepkisel" olarak niteledi. Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de hafta sonunda Bild am Sonntag gazetesine verdiği mülakatta Sarazzin'in sergilediği tutumu "deli saçması" olarak nitelemişti. Ancak Thilo Sarrazin olumsuz da olsa medyadaki eleştirilere sevindiğini belirterek, "Yapılan eleştiriler okurların bir kısmını uzaklaştıracak olsa bile diğer kısmının kitabımı okumasını sağlayacak." şeklinde konuştu. Sarrazin'in Müslüman Türkleri ve Arapları hedef alarak yabancı karşıtı tezlerini gündeme getirdiği "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı ilk kitabı baskı rekoru kırarak 1 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşmıştı.

cihan



 

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,148 µs