En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan 'asla kalkmayacağım' sözü!

22 Mayıs 2012 11:05 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan 'asla kalkmayacağım' sözü! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Kılıçdaroğlu'ndan yeni anayasa sözü: 'Asla masadan kalkmayacağım'

Yeni anayasa çalışmaları şu anda sessiz ve derinden yürüyor gibi görünse de içten içe çetin bir mücadeleye dönüşmek üzere.

İktidar ve muhalefet partileri, haziran seçimlerinden önce meydanlarda verdikleri sözlerin altında kalmamak için ince taktikler ve siyasi manevralar içinde.

Başbakan Erdoğan, Pakistan'a uçmadan hemen önce 'Masadan kalkan taraf olmayacağız' sözleriyle ısrarcı olacaklarının altını çiziyordu.

Bahçeli ve kurmayları da 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu terk edersek AKP'yi tek başına bırakırız' düşüncesiyle 'Ne pahasına olursa olsun sürecin içinde kalalım' çizgisinde.

Ana muhalefet partisi CHP'nin enine boyuna bu konuda tartışma ve arayış içinde olduğu biliniyor. En son, Emine Ülker Tarhan'ın, arkadaşımız Ersin Bal'a yaptığı açıklamayla, 'İktidarın uzun tutukluluk sorunundaki tutumu bizlere anayasa çalışmalarından çekilme hakkı vermektedir' sözleri gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'nun net tutumu merak ediliyordu. Önceki akşam kendisiyle bunu konuştum. Gazeteci arkadaşımız Şükrü Küçükşahin'in kızı Gözde'nin düğün töreninde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin de vardı. Kokteyl bölümünde Kılıçdaroğlu'na yeni anayasa yapımında partisinin tutumunun bundan sonra ne olacağı konusunda bazı sorular yönelttim. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

'Biz o komisyonda olacağız. Sürecin içinden çıkmaya niyetimiz yok. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Demokratikleşme için bu şart. Ama herkesten çok muhalefetin, CHP'nin ihtiyacı var. Masadan kalkmayacağız. Başbakan, bizim bırakacağımız düşüncesiyle hareket ediyor. Bırakmayacağız. Onun stratejisini görebiliyoruz. Samimi bulmuyoruz. Başbakan ve iktidar 12 Eylül'de neye ihtiyacı varsa onu ele geçirdi.

Onlar için yeni anayasa olsa da olur olmasa da. Bizim açımızdan durum farklı. Sonuna kadar daha çok demokrasi diyeceğiz ve anayasayı değiştirmeyi talep edeceğiz. Masadan kaçacak tarafın kim olacağını da millete göstereceğiz.'

İsmail Küçükkaya / Akşam (İlgili kısım)



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs