En Sıcak Konular

Ayşe cinayetinden töre değil terör çıktı!

22 Mayıs 2012 08:22 tsi
Hakkari Yüksekova'da 8 kurşunla öldürülen Ayşe cinayetinde PKK parmağı... 5 kişi tutuklandı. Acılı anne, cinayet öncesi örgütten tehdit aldıklarını söyledi.

Hakkari Yüksekova'da 13 Mayıs'ta evinin önünde 8 kurşunla öldürülen Ayşe M.'nin (15) katilleri yakalandı. 5 kişi, PKK üyeliği tasarlayarak adam öldürmek, azmettiricilikten tutuklandı.

GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ASARIZ: Polis ekipleri, cinayet sonrası geniş çaplı soruşturma başlattı. Anne B.M. verdiği ifadede terör örgütünü suçladı: 'Kızımı alıp götüren Murat adlı şahsı takip ettim, Şahin Tepesi'ne gittik. Şalvarlı bir şahıs karşıladı. 'Kızının haberleri bize rapor ediliyor. Polislerle geziyor, polis arabasından inerken gördük. Bir daha olursa gözünün önünde asacağız' dedi.' Polis, şahsın İran uyruklu Ferhneg M. olduğunu, İran'da cinayetten aranıp Türkiye'ye kaçtığını, PKK ile hareket ettiğini belirledi.

FUHUŞLA SUÇLADILAR: Ferheng M. ise şöyle ifade verdi: 'Uğur Ç. Ö. ve Turan E., Ayşe'yi uyuşturucu kullandığı, ajanlık ve fuhuş yaptığı gerekçesiyle PKK adına öldürmemi istedi. Kabul etmeyince 'Annesini tehdit et' dediler. Ayşe'yi mahalleden arkadaşı aracılığıyla sorguladım. Kendimi gerilla olarak tanıttım. Öldürüldüğü gün Uğur,  'İşini bitirdim. Dağa gideceğiz. Para verecekler' dedi. Birkaç gün önce de bıçak dayayıp el bombalarını göstermişti.' Terörle Mücadele polisi, Uğur Ç. Ö.  (17), kız arkadaşı Gurbet Ç., Turan E. ile Niçirvan H.'yi de gözaltına aldı. 5 kişinin PKK'nın şehir yapılanmasının kolu ÖSB elemanı olduğu iddia ediliyor. Uğur Ç. Ö. daha önce örgüt adına faaliyet ve molotof atma olayına karışmaktan 3 ay hapis yatmış. Ferheng M. 'terör örgütü üyeliği ve tasarlayarak adam öldürmek', Uğur Ç. Ö., Turan E. ve Niçirvan H. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak ve tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek', Gurbet Ç.  'terör örgütüne üye olmak'tan tutuklandı. Fuhuşla suçlanan Ayşe'nin otopside bakire olduğu ortaya çıktı.

 O İSİM TANIDIK

Azmettirici Uğur Ç.Ö., 2009'da TV'de 'PKK benim amcamdır, dayımdır. Kürtlerin de kendisine önder olarak kabul ettiği kişi Abdullah Öcalan'dır' sözleriyle dikkat çekmişti.

akşam

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs