En Sıcak Konular

İtalya'da merkez sağ yenilgiyle çıktı

21 Mayıs 2012 23:55 tsi
İtalya'da ikinci tur seçimlerde oy verme işleminin sona ermesiyle tamamlanan kısmi yerel seçim maratonun açıklanan resmi sonuçlarına göre, merkez sağ yenilgi aldı.



Kısmi yerel seçimlerin ikinci turu için oy verme işlemi TSİ 16.00'da sona ererken, resmi sonuçlar İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Toplam 118 belediyenin katıldığı seçimlerin ikinci turuna katılım yüzde 51,38 oranında gerçekleşti.

Bakanlığın açıkladığı resmi sonuçlara göre, seçimlere giren 11 büyükşehir belediyesinin 8'ini merkez sol kazandı. Seçimlerden önce bu sayı 7'ye 4 olarak merkez sağ lehineydi.

''Parma, Palermo, Monza'' gibi büyük kentlerin belediye başkanlığını kaybeden, sadece Catanzaro'yu elinde tutabilen merkez sağ yenilgiyi kabullendi.

Merkez sağ partilerden Silvio Berlusconi'nin lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi (PdL) Genel Sekreteri Angelino Alfano, seçmenin kendilerine mesajının çok açık olduğunu belirterek, ''Seçmene yeni bir politika sunmamız gerekiyor'' dedi. Alfano, PdL seçmenin sol partilere oy vermediğini savunarak, seçimde oy kullanmayan çoğunluğun kendi seçmenleri olduğunu ileri sürdü.

Berlusconi liderliğindeki merkez sağ hükümetlerin vazgeçilmez koalisyon ortağı konumundaki Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) adına açıklama yapan partinin etkin isimlerinden Roberto Maroni, son dönemde partinin başından geçen mali soruşturma sürecinin kendilerine hiç yardımcı olmadığını, bu nedenle bir bedel ödediklerini ifade etti.

Kuzey Birliği Partisi, büyük kentler arasında bir tek seçimlere yalnız girdiği Verona'da belediye başkanlığını kazandı.

-Merkez solda zafer coşkusu-

Demokrat Parti (PD) lideri Pierluigi Bersani, partisi ve merkez solun mutlak bir başarı ilan ettiğini bildirerek, ''Ama öyle ama böyle 2012 yerel seçimlerinin galibi biziz'' dedi.

Ülkenin bir kriz sürecinden geçtiğini dile getiren Bersani, merkez sağdaki seçim yenilgisinin teknokrat hükümeti etkilememesini, hükümetin de seçimlerden çıkan sonucu iyi analiz etmesini umduğunu belirtti.

Merkez sol, ''Cenova, L'Aquila, Piacenza, Taranto'' gibi büyük kentleri elinde tutmanın yanı sıra daha önce merkez sağda olan Palermo ve Brindisi'ye ek olarak, merkez sağın kalesi olarak görülen Monza ve Como'nun belediye başkanlığını da kazandı.

-Komedyenin partisi Parma'yı kazandı-

Merkez sağ ve merkez sola yaptığı sert eleştirilerle tanınan ünlü komedyen Beppe Grillo'nun ''5 yıldız hareketi''nin adayı Federico Pizzarotti, daha önce merkez sağda olan Parma belediye başkanlığını, yüzde 60,22'lik oy oranıyla kazandı.

Grillo, bugünkü seçimi Parma halkının kazandığını söyledi. 

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,850 µs