En Sıcak Konular

İngilizler, Euro'nun dağılacağını düşünüyor

21 Mayıs 2012 23:54 tsi
İngiltere'de yapılan bir anket, Euro'nun geleceğine ilişkin ülkedeki vatandaşların nasıl düşündüğünü ortaya koydu. Ankete göre, İngilizlerin büyük bir kısmı Euro para biriminin parçalanacağını düşünüyor.



Guardian/ICM araştırma şirketinin yaptğı ankete göre, İngilizlerin yüzde 74'ü Yunanistan'ın Euro para biriminde çıkacağını düşünürken, yüzde 20'si bunun tersi yönünde fikrini beyan ediyor.

Ankete katılanların yüzde 54'ü, ekonomisi kötü olan diğer Avrupa ülkelerinin de Yunanistan'ı takip ederek Euro'dan çıkmak zounda kalacağını düşünüyor. Yüzde 26'sı ise Euro bölgesinin tamamen dağılarak Almanya ve Fransa da dahil tüm ülkelerin kendi eski para birimine geri döneceklerini kaydediyor.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan genel seçimlerde hükümet kurma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlanan Yunanistan'da gelecek ay seçimler yinelenecek. Yapılan anketler seçimlerde AB ve IMF'nin talep ettiği tasarruf planlarına karşı çıkan siyasi kanadın oylarını arttıracağını ve bunun sonucunda ülkenin eski para birimi drahmiye geri dönebileceği belirtiliyor.

Son seçimlerde en hızlı çıkışı yapan Radikal Sol Koalisyon'unun (SIRİZA), son yapılan anketlerde yüzde 20 ve 25'lik oy oranları ile 17 Haziran'da yapılacak seçimlerden ilk parti çıkabileceği kaydediliyor. SIRİZA lideri Aleksis Tsipras ile özel bir röportaj yapan İngiliz Guardian gazetesi de, genç parti liderini işaret ederek "Avrupa'nın kaderi onun elinde" yorumunda bulunmuştu.

(CİHAN)

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,640 µs