En Sıcak Konular

Haberal: Ayakta zor duruyorum

21 Mayıs 2012 18:50 tsi
Ergenekon davası sürecinde bugüne kadar ilk kez duruşma salonunda bulunan Mehmet Haberal, sağlık sorunları nedeniyle ayakta zor durduğunu söyledi. Haberal, "Cezaevi hekimine göründükten sonra, 'Ne pahasına olursa olsun gitmeliyim' diyerek geldim." ded



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına Mehmet Haberal da katıldı. Böylece Haberal, tutuklandığı davanın başlamasından bu yana ilk kez duruşma salonuna gelmiş oldu. Duruşmada, Mahkeme Başkanının isteği üzerine Silivri 5 No.lu Cezaevi'nden geldiğini belirten Mehmet Haberal, "Gerçekten ayakta zor duruyorum. Bugüne kadar duruşmalara gelmememin sebebi, çok ciddi sağlık sorunlarımın olmasıdır. Cezaevi hekimine göründükten sonra 'Ne pahasına olursa olsun gitmeliyim' diyerek geldim." ifadelerini kullandı.

Recai Birgün'ün Ecevit'in tedavi sürecine ilişkin asılsız ithamlarda bulunduğunu iddia eden Haberal, "Merhum Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıdır." diye konuştu.

Başkan Özese'nin "Tanığa sorunuz var mı, beyanlarınızı daha sonra alacağız." sözleri üzerine Haberal, tanık Birgün'e, "Ecevit'in hangi ilaçları kesildi de bu kadar kısa sürede iyileşti?" diye sordu. Doktor Mücahit Pehlivan tarafından ilaçların yeniden düzenlediğini belirten Birgün, "Parkinson hastalığının da ortaya çıktığını biliyorum." dedi.

Haberal, Birgün'e "Bir toplantı yapıldığından söz ettiniz. Merhum Başbakan'a çalışamaz raporu verileceği şeklinde bir duyumdan söz ettiniz. Kimden duydunuz? Kim söyledi? Bununla ilgili bir deliliniz var mı? Bu kadar ağır ithamı delil olmadan yapamazsınız." diye bazı sorular yöneltti.

Birgün, "Beyefendi'ye çalışamaz raporu verilecekmiş duyumu üzerine DSP yöneticileri toplantı yaptı. Bu duyum DSP Genel Saymanı Mecit Şekercioğlu'na gelmiş. Ama kimden duyduğunu bilmiyorum. Bu duyumu açıklayan ben değilim, Emrehan Halıcı." cevabını verdi.

Kendisinin bir hekim olduğunu belirten Haberal, "Tanık böyle ciddi bir iddiayı ispat etmek zorundadır. Bizim bir tek hedefimiz vardı. O da ülkenin başbakanını en kısa zamanda makamının başına göndermekti. Başbakan'ı doğru tedavi ettiğimiz, Türkiye'nin Başbakanın evine gizlice gelen doktor tarafından da beyan edilmiş, gizlice getirilen röntgen cihazıyla da ortaya konulmuştur. Bu kadar yakın takip ettiğimiz Başbakan'a kasıtlı olarak eksik ya da yanlış tedavi uyguladığımız iddiasının asılsız olduğu, Ecevit'in tedavisinin bitmesinin ardından 4.5 yıl daha yaşaması ile ortadadır. Ecevit, daha sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmiştir." diye konuştu.

Bülent Ecevit'i Zonguldak Milletvekili seçildiğinden itibaren tanıdığını ve babasının da CHP yöneticisi olması nedeniyle çok yakın ilişkileri olduğunu kaydeden Haberal "Tanık duyumla yola çıkıyorsa bu çok ağır bir ithamdır. Rahmetli Ecevit, Başkent Üniversitesi'ne yatırıldığında üniversite rektörü olarak raporlarda benim imzanım olması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

(CİHAN) 

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs