En Sıcak Konular

Yumurta yağmuru bizi perişan ediyor

21 Mayıs 2012 17:30 tsi
Bağcılarlı öğrenciler Yeni Anayasa’ya katkı için hazırladıkları raporu Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya sundu.

Raporu alt komisyonda değerlendireceklerini ifade eden Kuzu öğrencilerin sorularını da cevapladı. Bir öğrencinin, “Sorumlulukların altından kalkabiliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Kuzu’nun, “Bu sorumluluğun altından kalkmaya çalışıyoruz ama yumurta yağmuru bizi perişan ediyor” diye cevap vermesi öğrencileri güldürdü.


Bağcılarlı öğrenciler Yeni Anayasa çalışmalarında katkı yapmak için “Çocuk aklımızla biz de varız” diyerek bir rapor hazırlandı.

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi ile ilçede eğitim veren 85 okulun Demokrasi Meclisi Başkanları ve Bilgi Evleri’nin İnsan Hakları Kulübü öğrencileri 3 aylık bir çalışmanın ardından oluşturdukları Çocuk Hakları Çalıştayı sonuçlarını rapor haline getirerek Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’ya sundu.

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Burhan Kuzu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Türkan Dağoğlu, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve farklı okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çalışmayı özellikle çocuklarda demokrasi bilincinin arttırılması için çok önemsediğini ifade etti.

Program, komisyon başkanı öğrenciler tarafından raporun okunması ile başladı. Demokratik Haklar, Eğitim Hakları, Sağlık Hakları ve Sosyal ve Kültürel Haklar ana başlıkları altında hazırlanan raporda en çok dikkati; kadınların da askerlik yapmalarının önünün açılması ve milletvekili maaşlarının öğretmen maaşları kadar olması yönündeki öneriler çekti. Her iki öneriye de Burhan Kuzu ve Feyzullah Kıyıklık karşı çıktı. “Gerektiğinde bizim analarımız da cepheye gitmişlerdir” diyen Kuzu, şu anda böyle bir ihtiyacın olmadığını ifade etti. Kıyıklık ise “Savaş çok zor bir olay, kadınlar dünyanın en duygusal varlığı, bu şiddete alıştırırsanız bir daha analık yaptıramazsınız. Şu anda, jandarma dahil 840 bin askerimiz var” diyerek önerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Kuzu ve Kıyıklık milletvekili maaşlarıyla ilgili olarak da özellikle giderlere dikkat çekti.



ANAYASA YAZIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Öğrencileri hazırladıkları rapordan dolayı tebrik eden Burhan Kuzu, çalışmayı alt komisyona ileteceğini belirtti. Anayasa yazım çalışmalarına başlandığını belirten Kuzu, “Birinci bölüm, yani hak ve özgürlükler bölümü yani sizin getirdiğiniz önerilerin yer alacağı bölümden başladık. 4 siyasi partimiz eşit orandaki temsilcileri ile çalışıyoruz. Müzakere devam ediyor” dedi.

Vekiller öğrencilerin sorularını da cevapladı. “Devleti yöneten önemli isimlerden birisiniz, sorumluluklarınız nelerdir bu sorumlulukların altından kalkabiliyor musunuz?” şeklindeki soruya Kuzu’nun “Bu sorumluluğun altından kalkmaya çalışıyoruz ama yumurta yağmuru bizi perişan ediyor” diye cevap vermesi öğrencileri güldürdü.

Öğrenciler Burhan Kuzu’ya son günlerde yeniden tartışmaya başlanan Başkanlık sistemine ilişkin de soru soruldu. Bu soruyu Kuzu yeni seçimden çıkan Yunanistan ve Fransa örneğini vererek cevapladı. Başkanlık sistemi ile yönetilen Fransa’da herhangi bir sorun olmadığını Yunanistan’da ise hükümet kurmada sorunlar yaşandığına dikkat çeken Kuzu, parlamenter sistemi riskli gördüğünü belirtti. Anayasa yazım çalışmalarında Başkanlık sistemini de gündeme getireceklerini ifade eden Kuzu, “Diğer 3 parti karşı gibi, ikna edemezsek, mevcut sisteme göre Anayasa’yı yazacağız” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu ise yaptığı konuşmada, “Burada kendi isteklerinizi dile getirdiğiniz için sizlere gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Dağoğlu, Meclis’te önümüzdeki hafta başlayacak komisyon çalışmalarına raporu sunan öğrencileri de davet edeceğini söyledi. 

Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,324 µs