En Sıcak Konular

Putin yeni kabineyi onayladı

21 Mayıs 2012 17:24 tsi
Putin, Başbakan Dimitriy Medvedev'in sunduğu ve yüzde 75 yenilenen yeni bakanlar kurulunu onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dimitriy Medvedev'in sunduğu bakanlar kurulunu onaylarken, kabinede popülaritesini yitiren bakanların değiştirilmesi dikkati çekti.

Putin, Medvedev ve yeni kabineyi kabulü sırasında yaptığı açıklamada, yeni kabinenin zorlu küresel ekonomi sürecinde yerine getirmesi gereken son derece zorlu görevlerinin bulunduğunu belirterek, yeni kabinenin de önceki yıllarda izlenen politikayı sürdürmesi gerektiğini kaydetti.

Küresel ekonomideki mevcut durumun belirsiz olduğunu ifade eden Putin, ''Bu durumu bulanıklaştıran çok sayıda faktör var. Rusya'nın geliştirilmesi programını bu koşullarda yerine getirmeniz gerekiyor'' dedi.

Putin'in onayladığı yeni kabinede Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov, Adalet Bakanı Aleksander Konovalov ve Maliye Bakanı Anton Siluanov koltuklarını korurken, içişleri, sağlık ve eğitim bakanları koltuklarını kaybetti.

Putin'in başbakanlığı sırasında iç politikasının mimarlarından olan Vladislav Surkov Başbakan Yardımcısı olarak atanırken, kamuoyunda çok tepki çeken İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev, Sağlık ve Kalkınma Bakanı Tatya Galikova ve Eğitim ve Bilim Bakanı Andrey Furkenko yeni kabinede yer alamadılar.

Yeni Bakanlar Kurulu'nda Kremlin'in ekonomi danışmanlarından ve Rus ekonomisinin daha fazla liberalleşmesini savunan Arkadi Dvorkoviç, Kafkasya Valisi Aleksander Hloponin ve Moskova Belediyesi Sağlık ve Eğitim Yetkilisi Olga Golodets Başbakan yardımcıları olarak atandı.

Rusya'nın NATO özel temsilciliğinden Başbakan Yardımcılığına atanan "şahin" olarak bilinen Dimitriy Ragozin ve Dimitriy Kozak yerlerini korurken, İgor Şuvalov Başbakan birinci yardımcılığına getirildi.

Enerji Bakanlığı'na eski bakan yardımcısı Aleksander Novak getirilirken, Ulaştırma Bakanlığı'na da Nikolay Nikiforov atandı.

Moskova Emniyet Müdürü Vladimir Kolokoltsev, Nurgaliyev'in yerine İçişleri Bakanı olarak atanırken, Kremlin Merkez Valisi Oleg Govorun Bölgesel Kalkınma Bakanı, Denis Manturov Sanayi ve Ticaret Bakanı, Vladimir Medinskiy Kültür Bakanı, Sergey Danskoy Çevre Bakanı, Dimitriy Livanov Eğitim ve Bilim Bakanı, Vladimir Puçkov Acil Durumlar Bakanı ve Nikolay Fyodorov da Tarım ve Köy Bakanı, Veronika Skvortsova Sağlık Bakanı ve Andrey Belosov Ekonomi Bakanı olarak atandı.

Türkiye-Rusya ilişkilerine ivme kazandıran Seçin kabinede yok

Rus basını Devlet Başkanı Putin'in St. Petersurg ekibinden ve yakın çevresinden eski Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ile Ekonomi Bakanı Elvira Nabiullina'nın 3 yeni bakanlığın oluşturulduğu ve sayısı 21'e çıkarılan yeni bakanlar kurulunda yer almak istemediklerini duyurdu.

Türkiye-Rusya KEK eşbaşkanlığı sırasında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine son derece büyük ivme kazandıran Seçin gibi güçlü bir ismin kabine dışında kalması, Türkiye açısından dezavantaj olarak değerlendiriliyor.

Seçin'den önceki bakanların eşbaşkanlığı sırasında toplantılar için oda bulmakta bile güçlük çekilirken, Seçin'in eşbaşkan olarak atanmasının ardından iki ülke arasındaki en zor sorunlar bile rahatça çözüme kavuşturulmuştu. Putin'den sonra Rusya'nın en güçlü isimlerinden biri olduğu belirtilen Seçin, bir çok sorunun çözümünde bizzat kendisi inisiyatif almıştı.

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs