En Sıcak Konular

Endeksler artı bölgede

21 Mayıs 2012 13:38 tsi
Dış piyasalara paralel seyrini sürdüren İMKB, ilk seansta hacimsiz ve sınırlı yükseliş kaydetti.

Borsada haftanın ilk seansı 295 puan artışla 57.230 puandan kapandı. Dolar 1.83 liradan alıcı bulurken, gösterge faiz yüzde 9.50 bileşik seviyesinde yer aldı.

Başta Yunanistan olmak üzere Euro Bölgesi’nin geleceğine dair kaygılar nedeniyle piyasalarda tepki alımlarının güçlü olduğunu söylemek pek de mümkün değil. Hafta sonu yapılan G8 Zirvesinde; Yunanistan'ın euro bölgesinde kalması desteklenirken, 'büyüme' ve 'istihdam' mesajları verildi.

Japonya ve Çin'de parasal genişlemeye yönelik sinyaller günün iyimser havaya katkı veren gelişmesi.

Dış piyasalara paralel seyrini sürdüren ve açılışını 304 puan artışla 57.240 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, ilk seansta 57.484 puana kadar çıkabildi. Endekste 614 milyon liralık işlem hacmi oluşurken, ilk seans yüze 0.52 değer artışla 57.230 puandan tamamlandı.

Merkez 'istisnai gün'e geçti

Merkez Bankası geleneksel yöntemle haftalık vadede 2 milyar TL'lik repo ihalesi açarak, istisnai gün uygulamasına geçti. Bugün miktar yöntemi ile repo ihalesi açılmazken, geleneksel yöntem ile 28 Mayıs vadeli 2 milyar TL tutarında güniçi repo ihalesi açıldı.

TCMB'nin bugünü istisnai ilan etmesinin ardından dolar/TL 1.83'ten 1.8247'ye, sepet bazında TL ise 2.0844'ten 2.0773'e kadar geriledi. Günün ilk yarısı sonunda dolar 1.8295 liradan, euro 2.3365 liradan el değiştiriyor.

Geçtiğimiz hafta 1.2640 ile son dört ayın en düşük düzeyine gerileyen Euro/Dolar, 1.2770 düzeyinde yer alıyor.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay seyir hakim. Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 9.60, valörlüde son işlemlerde ise yüzde 9.51 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9.50 seviyesinde.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,830 µs